Phil Noble / REUTERS
VIRUS POGODIO KRALJICU SPORTOVA

DRAMA U LONDONU! EPIDEMIJA SE ŠIRI, I FAVORITI ZA MEDALJU OTKAZUJU NASTUP NA SP-U 'Odjednom me pogodilo, nisam se mogao pomaknuti. Slomljen sam...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. kolovoz 2017. 13:21

Veliki broj atletičara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu požalio se na teške želučane tegobe, a Isaac Makwala morao je otkazati svoj nastup u kvalifikacijama utrke na 200 metara, baš kao i Irac Thomas Barr.

Požalio se atletičar iz Bocvane, koji će za mjesec dana napuniti 31 godinu i čija su specijalnost utrke na 200 i 400 metara, na trovanje hranom, nakon čega su se oglasili i organizatori prvenstva te objavili kako su iste probleme imali brojni sudionici, od kojih mnogi spavaju i hrane se u službenom hotelu Svjetskog prvenstva.

"Svima je odmah pružena najbolja liječnička pomoć, a mi smo najbrže što možemo reagirali svim sredstvima da se situacija ne proširi kod ostalih atletičara", stoji u priopćenju organizatora, a sve je i sam Makwala objavio na svom Facebook profilu:

"Liječnici su mi rekli da je u pitanju trovanje hranom i da isto imaju i brojni drugi atletičari. Nadam se samo da će mi dopustiti da ipak trčim u finalu", napisao je višestruki prvak Afrike kojem je nadimak 'Badman' i koji je jedan od favorita za medalju na ovom prvenstvu.

Osim Makwale, 'stradao' je i Thomas Barr iz Irske koji je nije mogao nastupiti na istim kvalifikacijama: - Nisam se dobro osjećao noć prije, a onda me samo 'udarilo' tako da se nisam mogao pomaknuti. Punih godinu dana se pripremam za ovo prvenstvo i sve sam podredio samo njemu. Ovo me slomilo, izjavio je Barr.

Linker
20. travanj 2024 00:17