GNK Dinamo
NOVOTARIJE U MAKSIMIRU

FOTO/VIDEO: MODRI NIKAD NISU IGRALI U OVAKVOJ KOMBINACIJI I BOJI Pogledajte kako izgleda novi, dugo najavljivani dres Dinama!

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 12. srpanj 2017. 16:31

Dinamovi nogometaši će domaće naslove i proljeće u Europi pokušati vratiti u Adidasovim dresovima, kojima se vraćaju nakon više od deset godina, a prvi put su ih nosili još 1975. kad su u njima igrali i tadašnji svjetski prvaci Nijemci te europski prvak Bayern.

- Podsjećamo da je u Adidasovim dresovima Dinamo osvojio Kup 1980. onim famoznim Dumbovićevim golom za 1-1 u Beogradu protiv Crvene zvezde, a Adidas je bio dobavljač opreme i 2000. kad se vraćalo ime i u toj je opremi Dinamo u jesen te godine nastupao u Europi - istaknuo je glavni direktor kluba iz Maksimira Tomislav Svetina.

GNK Dinamo

Promocija u ložama na maksimirskom stadionu bila je svečana i originalna, s obzirom na to da su sva tri dresa dronom podignuta u visinu četvrtog kata, pa su uzvanici, novinari, fotografi i kamermani imali neobičan pogled na novu plavu, narančastu i crnu majicu. Da, Dinamo će prvi put u povijesti imati i crni dres u svojoj garnituri za gostovanja, a 50-ih godina prošlog stoljeća imao je crno-žuti, po urugvajskom Peñarolu iz Montevidea.

- Crni dres nose i ostali najveći klupski Adidasovi manekeni: Real Madrid, Bayern, Juventus, Milan... ne treba dalje - rekao je direktor marketinga, prodaje i komunikacija Tomislav Rukavina, naglasivši da je i grb na dresu doživio sitnu izmjenu. Naime, dodane su zvjezdice za svakih deset prvenstvenih naslova, a kako ih Građanski, Dinamo, Croatia i ponovno Dinamo dosad imaju 28 u različitim nacionalnim natjecanjima, zasad su dvije zlatne zvjezdice iznad grba, dva naslova nedostaju do treće.

Adidasova menadžerica Anamarija Prskalo i direktor agencije Sport Marketing Ivan Milić istaknuli su kako je ovaj dres personaliziran posebno za Dinamo, nitko na svijetu nema isti. Ubrzo su došli igrači i trener Petev u plavim i crnim garniturama. Čekalo se još samo da Malijac Dombia prođe liječnički pregled - leđa su OK, a ako je i sve ostalo, danas će biti predstavljeno pojačanje iz francuske Ligue 1.

Linker
17. travanj 2024 18:01