AFP
VELIKA TINA

KONAČNI KRAJ SLOVENSKE LJEPOTICE KOJA JE UŠLA U LEGENDU Za kraj se ipak neće oprostiti za stolom, već priprema - završni spektakl!

Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 21. listopad 2016. 10:27

Naravno da nije bilo nikakvo iznenađenje, dugo je to “visjelo u zraku” i čekalo se samo da Tina Maze i izgovori...

- Gotovo je.

Posljednju utrku velika Slovenka odskijala je još u ožujku 2015, a već tada su mnogi bili uvjereni da će se “godina pauze” pretvoriti u kraj karijere. Jučer predvečer u austrijskom Söldenu, u kojem tradicionalno počinje Svjetski kup, Maze je potvrdila da su bili u pravu.

Doduše, pojavit će se još jednom na startu veleslaloma, 7. siječnja 2017. u svom Mariboru. Tamo gdje je 2. siječnja 1999. odskijala prvu utrku u Svjetskom kupu, tamo gdje se prvi put popela na postolje u Svjetskom kupu tri godine kasnije i gdje je ukupno tri puta bila pobjednica i isto toliko puta druga.

- Nemam više energije i motiva da bih se i dalje natjecala na najvišoj razini - rekla je Maze i pojasnila zašto još jednom želi na start:

- Moja posljednja utrka, na završnici Svjetskog kupa u Meribelu 2015, pretvorila se u ljutu bitku za veliki Globus. Iako nisam pobijedila, iako nisam osvojila taj Globus, bila sam vesela i ponosna. Ali kako tad nisam imala ni vremena ni prostora ni energije da bih tu utrku doživim kao posljednju, sad sam jako motivirana da joj jednom, vjerojatno posljednji put, nastupim pred svojim navijačima. Svojim sponzorima, prijateljima, svojoj ekipi i novinarima želim ponuditi još jednu vrhunsku predstavu - rekla je Maze na iznimno posjećenoj konferenciji za novinare u Söldenu.

Jednostavno, skijašica koja je osvojila sve što se u skijanju može osvojiti, iako je put do toga trajao duže nego bi bilo logično s obzirom na njezin talent i skijaško znanje, ne želi se oprostiti od svog sporta - za stolom. Želi to učiniti tamo gdje je bila najbolja - na stazi.

Linker
17. travanj 2024 01:38