Screenshot: Instagram / © Instagram
IZGUBIO GLAVU ZBOG TINEJDŽERICA

NAJVEĆI GUBITNIK IGARA Bio je 'Bog', a izgubio je sve - čast, novce, a možda će i djevojku

Piše: HinaObjavljeno: 23. kolovoz 2016. 16:59

Američki plivač, višestruki osvajač olimpijskih medalja, Ryan Lochte izgubio je četiri veća sponzora nakon isprike za "pretjeranu" priču o oružanoj pljački čija je žrtva navodno bio za trajanja Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Lochteova verzija priče posramila je grad domaćin, razljutila je lokalne dužnosnike, a njene pojedinosti su se danima razvlačile po medijima u SAD-u i Južnoj Americi.

Amerikanac je, naime, Igre otvorio ludim noćnim provodom s dvije brazilske tinejdžerice koje su fotografije iz Club Francea objavile na Instagramu, a onda je u pokušaju da cijeli slučaj zataška pred vlastitom djevojkom i sportskom javnošću, izmislio priču o pljački, prenose američki mediji.

Screenshot: Instagram / Screenshot: Instagram

Naime, video snimka iz olimpijskog sela pokazuje plivače kada su se vratili tu noć kako se šale i sa sobom imaju svoje stvari, među kojima mobitele i olimpijske akreditacije.

Također, jedan dio plivača je policiji rekao da su napustili zabavu u 4,00 sata ujutro, ali snimka iz olimpijskog sela pokazuje da su se vratili oko 7,00 sati iako put od mjesta zabave do sela traje oko 30 minuta.

Američki olimpijski odbor se u četvrtak ispričao zbog incidenta Riju ali i Brazilcima, a Lochte, osvajač 12 olimpijskih medalja, je objavio ispriku u subotu u interviewu za najveću brazilsku televizijsku kuću Globo TV.

"Nisam lagao u potpunosti. Samo sam pretjerao u onom dijelu što mi se dogodilo", kazao je Lochte u isprici.

U jednom drugom interviewu za Today showu Lochte je rekao: "Bio sam nezreo i napravio sam glupu pogrešku. I ja sam čovjek, pogriješio sam i sad sam naučio nešto iz toga".

"Stanovnici Rija su organizirali sjajne Igre. A moje nezrelo, pokvareno ponašanje je bacilo sjenu na to", dodao je Lochte.

Aug 9, 2016; Rio de Janeiro, Brazil;  Conor Dwyer (USA) , Townley Haas (USA) , Ryan Lochte (USA) and Michael Phelps (USA) with their gold medals after the men's 4x200m freestyle relay final in the Rio 2016 Summer Olympic Games at Olympic Aquatics Stadium. Mandatory Credit: Jason Getz-USA TODAY Sports
Jason Getz-USA TODAY Sports
Ryan Lochte

Nekoliko sati nakon zatvaranja Igara, proizvođač opreme za plivače Speedo USA je objavio izjavu u kojoj prekida suradnju s Lochteom, dok je luksuzna modna marka Ralph Lauren objavila da neće obnoviti ugovor s plivačem.

Proizvođač frizerskih proizvoda Syneron Candela je također prekinuo suradnju s Lochteom, samo četiri mjeseca nakon što ga je imenovala globalnim ambasadorom za jedan od svojih proizvoda.

Japanski proizvođač madraca Airweave, koji je prošli tjedan objavio da će ostati uz Lochtea, u ponedjeljak je također odlučio ne obnavljati ugovor o sponzorstvu koji je sklopljen baš za Igre u Rio de Janieru.

Lochte (32) je osvojio jednu zlatnu medalju na OI u Rio de Janieru.

Linker
23. travanj 2024 15:31