Screenshot: YouTube
LOŠ SMISAO ZA HUMOR

REPREZENTATIVAC BIH ZGROZIO ITALIJU RASISTIČKIM VICEM O ČARAPAMA Prijeti mu višemjesečna kazna: 'Ovom izjavom je dotaknuo dno!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. prosinac 2016. 23:33

U jednom od najvećih derbija talijanskog nogometa Roma je kao gost pobijedila gradskog suparnika Lazio 2:0 upisavši četvrtu uzastopnu pobjedu u "Derbyju della Capitale", ali nogomet je nakon susreta pao u drugi plan.

Poraz od Rome očito je loše sjeo igraču Lazija Senadu Luliću, koji bi zbog nesmotrene šale na račun Rominog braniča i reprezentativca Njemačke Antonija Rudigera (majka mu je iz Sijera Leonea), mogao zaraditi deset utakmica kazne.

Bosanskohercegovački reprezentativac je nakon utakmice ispalio kako je Rudiger "prije dvije godine prodavao čarape u Stuttgartu, a sada misli da je fenomen".

"Rudiger je s provokacijama počeo čak i prije utakmice. Prije dvije godine je prodavao čarape i kaiševe u Stuttgartu, a sada se ponaša kao da je fenomen. Zapravo, nije on kriv, krivi su oni oko njega, nisu ga naučili lijepom ponašanju", rekao je Lulić, a onda na pitanje novinara dodao i ovo:

"Da mu se ispričam? Ma nema veze, pa i bijelci prodaju čarape", ispalio je Lulić i zgrozio Italiju, izazvavši cijeli niz reakcija i osuda zbog rasizma.

Javila se i legenda Rome Christian Panucci koji je Lulićev istup opisao riječima:

'On je ovom izjavom dotaknuo dno".

Umjesto Lulića, Rudigeru se ispričao klupski glasnogovornik.

"Klub je potresen ovakvim komentarom i načinom na koji je interpretiran. Ispričavam se u ime kluba, ove su izjave izrečene u afektu od strane igrača koji je upravo izgubio derbi. Prešao je granice. Kontroverza je počela ranijim izjavama igrača Rome, ali svi se moramo pozvati na zdravi razum i ne napuhavati ovo izvan realnih okvira. Najvažnije je priznati grešku. Mi želimo natjecanje u atmosferi fair-playa, to je Laziov način", izjavio je u ime kluba glasnogovornik Arturo Diaconale.

Linker
25. travanj 2024 13:25