screenshot
'TO SU VELIKE STVARI'

VELIKA ISPOVIJEST NAKON NOVE DRAME BIVŠEG VATRENOG 'Čovjek kojeg više nema spasio mi je život! Netko nije imao sreće, a ja sam eto dobio novu priliku'

'Kada su mi javili da moram što prije u Zagreb i da postoji velika vjerojatnost da ću dobiti novi bubreg, činilo mi se kao da gledam neki film. Nisam nikome rekao, čak ni roditeljima. Tati mi je toga dana bio rođendan, nazvao sam ga i čestitao mu, prekinuo poziv i krenuo prema Zagrebu'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. studeni 2017. 23:04

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić 17. je listopada 2017. godine obavio i treću transplantaciju bubrega te je još uvijek u fazi oporavka, ali srećom prvi pregledi su odlični i čini se kako će konačno sve biti u redu.

"Za sada je, hvala dragom Bogu, sve u najboljem redu. Često odlazim na kontrolne preglede, razgovaram s liječnicima koji su veliki optimisti. Vrijednosti su u normali, svi parametri su za sada u redu. Jedino u ovoj prvoj fazi moram paziti da ne pokupim nekakav virus, izbjegavam kontakt s ljudima i mjesta na kojima se okuplja puno ljudi, nosim preko nosa i usta zaštitnu masku da svedem mogućnost zaraze na najmanju moguću mjeru", rekao je Klasnić za Novi list.

Klasniću je, nakon što mu je tijelo odbacilo bubreg koji mu je donirala majka Šima, tranplantiran bubreg oca Ivana s kojim je uspješno živio čak devet godina, no tada je i on zakazao. Sada je dobio bubreg od nepoznatog donora koji nije član obitelji, a s obzirom da su u njegovmo tijelu stvorena antitijela, postojala je samo 30-postotna mogućnost da mu tijelo prihvati novi bubreg. Srećom, operacija je bila uspješna.

"Ne znam čiji sam bubreg dobio, znam samo da je taj netko stradao... Puno sam o tome razmišljao, čovjek kojega više nema spasio mi je život. To su velike stvari. Jedan čovjek toga dana nije imao sreće, a ja sam, eto, dobio novu priliku. Moram ju iskoristiti. Je li me bilo strah hoće li uspjeti ova posljednja transplantacija? Sve se odvilo takvom brzinom da nisam, praktično, ni stigao razmišljati. Kada su mi javili da moram što prije u Zagreb i da postoji velika vjerojatnost da ću dobiti novi bubreg, činilo mi se kao da gledam neki film. Nisam nikome rekao, čak ni roditeljima. Tati mi je toga dana bio rođendan, nazvao sam ga i čestitao mu, prekinuo poziv i krenuo prema Zagrebu. Nisam želio opterećivati njega i mamu, ionako su dosta zbog mene propatili... Javio im je brat Josip kada je sve već završilo", pojasnio je 37-godišnji Klasnić.

Nekadašnji Vatreni je dodao kako nažalost, bez obzira što se 'osjeća kao superman', zbog prevelikog rizika od moguće zaraze neće stići na utakmicu Hrvatske i Grčke, ali će navijati za Hrvatsku i prognozita pobjedu od 2:0.

Linker
20. travanj 2024 13:06