screesnhot
KOMIČNE SCENE NA MARACANI

VIDEO: MA, DAJTE MU OSCARA I ZA REŽIJU I ZA GLUMU Sudac simulirao udaranje i isključio legendu Brazila: Svirao i penal u 95. koji je samo on vidio

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2017. 17:04

Suci često moraju biti na visokoj razini opreza kako bi vidjeli kada ih igrači pokušavaju prevariti. Padanje u šesnaestercu je najčešći problem, no tu su i simuliranja udaraca kako bi se postiglo isključenje protivnika.

Vasco da Gama je u brazilskom prvenstvu odigrao 2:2 na gostovanju kod Flamenga. Poveli su gosti u 16. minuti golom Pikachua, a trenutak koji je dopustio domaćinima da preokrenu golovima Araoa u 60. te Berrija u 65. minuti, dogodio se u 54. minuti kada je isključen gostujući igrač Luis Fabiano.

Nekadašnji reprezentativac Brazila i zvijezda Seville napravio je prekršaj nad Araujom i za to mu je sudac pokazao žuti karton. No, 36-godišnjak se krenuo svađati sa sucem i u jednom mu se trenutku 'unio u lice'. Sudac je tada praktički simulirao udaranje glavom i pokazao Fabianu izravni crveni karton.

Međutim, tu nije prestalo 'komično' suđenje brazilskih sudaca. U nastavku susreta pomoćnik je poništio gol Flamenga zbog zaleđa koje je praktički jedini on vidio na legendarnoj Maracani u Rio de Janeiru, a onda u doslovno zadnjim sekundama susreta, u petoj od 5 minuta koliko je glavni sudac najavio nadoknade, svirao penal za goste iako je lopta očito pogodila domaćeg igrača u prsa, a ne u ruku. Nene je bio precizan s bijele točke, a gosti su odnijeli bod s teškog gostovanja...

Luis Fabiano je za 'selecao' nastupio 45 puta i zabio 28 golova, a u ožujku 2005. godine dok je još igrao svoju prvu i posljednju sezonu za Porto, doživio je i turbulentno razdoblje u obitelji jer su mu otmičari oteli majku u rodnom Brazilu.

Srećom, majku su mu uspjeli pronaći i spasiti brazilski specijalci, ali tek nakon dva mjeseca agonije. Odmah nakon toga preselio je za 10 milijuna eura u Sevillu čiji je dres nosio šest sezona.

Linker
24. travanj 2024 03:37