FEŠTA NA KANTRIDI

I krnji Vatreni su favoriti, vrijede čak 100 milijuna eura više od selekcije Prve HNL

 Ronald Gorsic / CROPIX

Igor Štimac na Kantridi će imati “dvije glave”; izborničku i skautsku. Vodit će jednu momčad, a snimati pojedince iz druge. Ne skriva da ga golica nekoliko mladića čija je imena već zaokružio u širim planovima nacionalne vrste - kako će reagirati, mogu li se nositi? Reprezentacija neće biti kompletna, ali je svakako osjetno kvalitetnija i iskusnija.

Srijeda je dan za reviju i defile najvrednijih nogu Hrvatske. Štimac je unaprijed poštedio trojac senatora - Srnu, Šimunića, Pletikosu, s njima i Strinića, Vukojevića, Olića i Kalinića. No, nije to sve, HNS je prihvatio zamolbu Seville i ostavio im Ivana Rakitića u klubu, Manuel Pamić je otkazao zbog rođenja sina, a rezonsko je pitanje koliko je realno očekivati nastup Vedrana Ćorluke koji duže ne igra dvaput tjedno, pa i Dejana Lovrena čije se osjetljivo stopalo “pobunilo” na zahtjevnoj “ledini” u Osijeku s Walesom.

Sezona kiša od Kantride bi mogli učiniti jednako nezgodan teren. Tržište nogu ne ostavlja dvojbe, i krnji Vatreni totalni su favoriti, po rejtingu to je neravnopravan sraz. Njih dvadeset vrijede 131,1 milijun eura, a 22-ojica u kadru Scorije i Ferenčine 25,7 milijuna eura. Šime Vrsaljko je sa 4 milijuna uvjerljivo najskuplji lokalni eksponat, u Kockastima ne bi ušao u TOP 10.

Što se HNL bude bolje nosio, gledatelji će više uživati, za vrhunski sportski događaj uvijek je potrebna i rezultatska dramaturgija.

Šteta što se i Rusanova i Udruga klubova jučer nisu iskazale s kakvom zgodnom prezentacijom, dresova lige, sponzora, popratnog programa... Za pravu feštu na ovakvim skupovima vrlo je važan marketing.

To je utakmica za publiku ako vrijeme ne uništi ugođaj, za Ivana Runju, Marka Livaju, Mladena Bartulovića... i pogotovo HNL selekciju. Da vidimo drugog strijelca Lige Andreja Kramarića kako se hrva s “velikim dečkima”, Čopa i Rukavinu kako su se mogli prezentirati u Ligi prvaka, što će uraditi Caktaš, Andrijašević, Ademi, Glavica... kontra Modrića, Badelja, Perišića, Kranjčara, Sammira..., a osobito kako će se posljednji red nositi s Mandžukićem, Eduardom...

Momčad HNL-a pamti jednu spektakularnu utakmicu pred 40.000 gledatelja u Maksimiru. Bio je 23. kolovoza 2005. godine, igrali su s Bayernom i izgubili 2:0 golovima Ze Roberta i Makaaya.

Hoće li ovaj put proći bolje? Ili na to ne treba računati ako se zna da su onda za Hrvatsku ligu nastupili Ćorluka, Modrić, Bošnjak, Eduardo... Jednom za Ligu, sutra za Vatrene, tako to ide. Istina, kontra njih Kahn, Schweinsteiger, Lucio, Jeremies, Ballack, Guerrero... Felix Magath, trener Bavarca, tada je kazao “Uvijek sam se divio hrvatskim znalcima”.

Gledatelji na Kantridi rado će pljeskati večeras, samo neka se predstavi što više majstora s loptom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:40