JUNIORSKI WIMBLEDON

Ana Konjuh i Borna Ćorić u četvrtfinalu!

U nastavku dana će meč osmine finala igrati i mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić kojem će suparnik biti Talijan Filippo Baldi

Mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh, druga nositeljica juniorskog Wimbledona, plasirala se kao prva u četvrtfinale. S laganih 6-2, 6-3 je Konjuh pobijedila Brazilku Beatriz Haddad Maiju...

Nikakvog problema nije imala Konjuh za proboj među osam najboljih, s tim da u cijelom meču nije izgubila niti jednom svoj servis. Spasila je četiri break-lopte, dok je s druge strane tri puta lomila Brazilku na njen početni udarac.

Čak 30 od 35 poena je Konjuh osvojila nakon ubačenog prvog servisa, a u izravnim poenima je hrvatska tenisačica bila silno uvjerljiva (22-4).

U četvrtfinalu će Konjuh igrati protiv pobjednice meča između Ukrajinke Angeline Kalinine i Ruskinje Anastasije Komardine.

Hrvatska teniska nada Borna Ćorić uspio je proći novu prepreku na juniorskom Wimbledonu, te se plasirao u četvrtfinale. Pobijedio je Ćorić talijanskog tenisača Filippa Baldija sa 6-4, 7-5...

U četvrtfinalu će hrvatski mladi tenisač igrati protiv Korejca Hyeon Chunga koji je svladao prvog nositelja, Australca Nicka Kyrgiosa, s laganih 6-2, 6-2.

U prvom je setu tek Ćorić imao jednu break-loptu, te ju je iskoristio za 6-4. U drugom je setu, pak, Ćorić poveo s breakom 3-1, ali je talijanski tenisač uspio vratiti izgubljeno. No, do novog je breaka Ćorič došao kod 4-4, servirao je kod 5-4 za meč, ali nije iskoristio jednu meč-loptu.

Talijan se vratio samo da bi Ćorić još jednom došao do breaka i poveo 6-5. Tada je uspio odservirati za meč i prolaz među osam posljednjih na turniru.

Ukupno je Ćorić osvojio dvanaest poena više (68-56) u ogledu, te je iskoristio četiri od pet break-prilika.

Wimbledon, osmina finala juniorki:

Konjuh (2) -Haddad Maia 6-2, 6-3

Wimbledon, osmina finala juniora:

Ćorić (8) - Baldi (9) 6-4, 7-5

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 11:42