ATP VALENCIA

Čilić bolji od Kližana, Dodig u glavnom turniru

 AP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić prošao je u 2. kolo ATP turnira u Valenciji pobjedom nad Slovakom Martinom Kližanom 1:6, 6:0, 6:3. Čilić je slavio u meču kojeg je počeo jako loše, izgubivši prvi set s 1:6, no zato je drugi dobio s čak 6:0. U odlučujućem setu Čilić je odmah napravio "break" i plasirao se u drugo kolo, gdje ga čeka bolji iz dvoboja dvojice Španjolaca - Fernanda Verdasca i veterana Tommya Robreda. Ovo je bio treći dvoboj Čilića i Kližana, te treća pobjeda našega tenisača, a zanimljivo je da su sva tri meča odigrana ove godine.

Ivan Dodig je prošao i drugo, posljednje kvalifikacijsko kolo dvoranskog ATP turnira u Valenciji, te se u glavnom dijelu ždrijeba pridružio najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću.

U 2. kvalifikacijskom kolu Dodig je vrlo lako pobijedio njemačkog servera Daniela Brandsa sa 6-1, 6-4. Iako je Brandsu početni udarac uvjerljivo najjače oružje, koje na ovako brzoj podlozi dolazi itekako do izražaja, Dodig je lakoćom napravio tri breaka u meču. U prvom je setu dva puta oduzimao početni udarac Nijemcu, a u drugom jednom.

Prvi set je vrlo lako Dodig riješio u svoju korist, a u drugom se Brands držao do 2-2. Tada je još jednom pokleknuo pred naletima Dodiga koji mu do kraja meča više nije pružio nadu za povratak.

Bio je ovo njihov drugi međusobni meč na ATP razini, a premijerni je ogled dobio Brands, na bukureštanskoj zemlji ove godine. Dodig, 107. igrač na svijetu, je imao čak sedam break-lopti, te je iskoristio tri. Tijekom jednog sata i 15 minuta igre četiri mjesta slabije plasirani Brands je imao tek jednu i to neiskorištenu break-šansu.

ATP Valencia, 1. kolo:

Čilić (7) - Kližan 1-6, 6-0, 6-3

ATP Valencia, 2. kolo kvalifikacija:

Dodig - Brands 6-1, 6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:50