'KATARINA ZRINSKA'

Ankica Tuđman ponovno je članica HDZ-a, dobila je iskaznicu s brojem 002

U Sanaderovo vrijeme Ankica jednostavno nije obnavljala članstvo i tako je prestala biti članicom

Supruga prvog hrvatskog predsjednika, Ankica Tuđman od prije dva dana ponovno je članica HDZ-a, objavio je to danas na izbornoj skupštini HDZ-ove zajednice žena Katarina Zrinska predsjednik stranke Tomislav Karamarko.

Naime, u vrijeme Ive Sanadera Ankica Tuđman jednostavno nije obnavljala članstvo i tako je prestala biti članicom. Bivša premijerka Jadranka Kosor ju je nagovarala da se vrati, no nije joj uspjelo.

Kramarko je otkrio kako je Ankica Tuđman izazila žaljenje što nije mogla doći na današnji u izbornu skupštinu, ali je objasnio kako to nije bilo moguće s obzirom da je tek prekjučer ponovno postala članica HDZ-a.

- Još je jedna Katarina Zrinski nove Hrvatske. Gospođa Tuđman ima člansku iskaznicu s brojem 002. Znate da broj 001 također postoji, ali samo virtualno u liku i djelu našeg utemeljitelja Franje Tuđmana, rekao je Karamarko.

Svoj pozdravni govor pred članicama zajednice žena iskoristio je kako bi iskritizirao i vladajuću kukuriku koaliciju.

- I vas pozivam da budete nositeljice novog projekta HDZ-a, projekta Sretne Hrvatske koji nas treba izvesti iz ovog vremena u koje nas je zavela kukuriku koalicija koja ne poznaje niti hrvatski narod niti zemlju, a u kojoj njezin čelni čovjeku može izgovoriti da je Hrvatska zemlja paradoksa i slučajna država. Oni ne poznaju Hrvatsku i ništa dobro za nju ne mogu učiniti, oni su izgubljeni za Hrvatsku i Hrv je izgubljena za njih, istaknuo je Karamarko.

Uoči početka skupštine Karamarko se osvrnuo i na kritike koje je na račun Vlade uputio guverner HNB-a Boris Vujčić. Ocijenio je kako su Vujčićeve kritike dobrodošle, ali dolaze prekasno, a ne slaže s njegovom pocjenom da za situaciju u kojoj je zemlja odgovornost snosi i bivša vlada.

- Ova je vlada trebala zaustaviti negativne trendove u gospodarstvu, ali nisu niti jedan.

Od svih točaka svog Plana 21, ispunili su jedino točku 22., a to su masovne smjene ljudi koji nisu bili politički podobni, rekao je Karamarko.

Na pitanje oko Afere izlisti, odnosno što očekuje od sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koja će u ponedjeljak imati sjednicu o cijelom tom slučaju odgovorio je: Ne očekujem ništa osim istine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:09