ODMARAO NA POSLU

Javni službenik u Njemačkoj priznao u oproštajnom pismu prije penzije: Zadnjih 14 godina nisam radio BAŠ NIŠTA!

Gradonačelnik Mendena Volker Fleige rekao je da se jako naljutio kada je e-mail došao do njega, jer se zaposlenik niti jednom u 38 godina nije požalio da nema dovoljno posla

MENDEN - Službenik u općinskom katastarskom uredu u Njemačkoj poslao je neobično oproštajno pismo svim kolegama na svoj zadnji dan na poslu prije mirovine. Šezdesetpetogodišnji Njemac je, naime, priznao da zadnjih 14 godina na poslu nije radio - ama baš ništa, piše Telegraph .

- Od 1998. bio sam prisutan, ali zapravo me nije bilo. Tako da ću biti dobro pripremljen za mirovinu - adio, piše u njegovom e-mailu.

Neimenovani geodeta, koji je radio u katastarskom uredu od 1974. godine, optužio je općinske vlasti da su napravile neučinkovit, preklapajuć i paralelni sustav, čak su zaposlili još jednog geodeta da radi isti posao kao i on, nakon čega on nije imao što raditi.

Optužio je i gradske vlasti da su kupovale neupotrebljiva računala i programe, ali je odbio o tome pričati u javnosti.

- Taj mail nije bio namjenjen javnosti, rekao je.

Gradonačelnik Mendena Volker Fleige rekao je da se jako naljutio kada je e-mail došao do njega, jer se zaposlenik niti jednom u 38 godina nije požalio da nema dovoljno posla.

- Takvo ponašanje je vrlo zabrinjavajuće, rekao je Fleige.

Ipak, 65-godišnji novi umirovljenik zbog svojeg nerada neće trpiti nikakve posljedice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 23:21