ŠKOTI POSLALI SVOJ ALKOHOL

Zanimljiv eksperiment: Međunarodna svemirska stanica radi na stvaranju viskija u svemiru

Škotska destilerija viskija nedavno je započela eksperiment koji će trajati dvije godine. U njegovoj provedbi će im pomoći Međunarodna svemirska stanica . Oni će zajedničkim snagama pokušati odgovoriti na važno pitanje za čovječanstvo – ima li alkohol bolji okus ako neko vrijeme provede na području bez gravitacije.

Destilerija koja proizvodi ovaj viski postoji još od 1798, a u svemir su poslali neke od osnovnih sastojaka svog proizvoda, piše io9.com .

Ovo je prvi ovakav eksperiment u povijesti, a vjeruje se kako će njegovi rezultati utjecati na proizvodnju hrane i drugih vrsta pića. Vlasnik destilerije Ardbeg Dr. Bill Lumsden objasnio je kako će ovaj eksperiment odgovoriti na brojna pitanja te je dodao kako će sada konačno saznati koliki je utjecaj gravitacije na proces sazrijevanja.

- Jako smo uzbuđeni. Tko zna kuda će nas to odvesti? Tko zna možda jednoga dana astronauti otvore destileriju u svemiru. Možda ćemo gore proizvoditi alkohol, a onda će ovo zaista biti jedan od najzanimljivijih eksperimenata u povijesti, rekao je Lumsden.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:31