SKANDAL U TAJNOJ SLUŽBI

OTKRIVAMO Vrh HDZ-a znao je prije svih što piše u tajnom izvješću!; Uhićeni su se u USKOK-u branili šutnjom!

Povjerljivi izvor otkrio je informaciju kako je sporni sadržaj izvješća UVNS-a o nadzoru izlista telefona iscurio u javnost 2 dana prije nego je bio gotov
 Goran Mehkek/CROPIX

NOVO - 22:00 Kum Vinka Žuljevića Klice, Vlado Rajić, poduzetnik Igor Mlinar i njegov prijatelj Rudolf Krpina privedeni su večeras u prostorije USKOK-a nakon što je policija protiv njih podnijela kaznenu prijavu zbog udruživanja u grupu radi počinjenja kaznenih djela, davanja mita i poticanja na odavanje službene tajne.

Sva trojica odlučila su se braniti šutnjom. Nakon ispitivanja vraćeni su pritvorskom nadzorniku na Oranice, gdje će provesti noć. Sutra će sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odlučiti hoće li im odrediti jednomjesečni istražni zatvor.

NOVO 20:30

Pet dana od početka do kraja 'afere izlisti'

1. Ponedjeljak 15.10.

Prvi zahtjev PNUSKOK-a prema OTC-u za izlist 2 broja telefona koja su bila u kontaktu s ‘kuririma’ iz krim-skupina.

2. Utorak 16.10.

OTC dostavlja izliste. Jedan broj glasi na MUP i koristi ga bivši ravnatelj SOA-e, a drugi na Agrokor. Taj nije važan za istragu.

3. Srijeda 17.10.

Kreću ‘raspitivanja’ bivših članova SOA-e i MUP-a bliskih HDZ-u, zašto se izlistava Buljević i’Agrokorovi čelnici’. Dezinformacija.

4. Četvrtak 18.10.

Sastanak policije i USKOK-a na kojem se dogovaraju daljnji potezi vezani za curenje dokumenata i moguća uhićenja.

5. Petak 19.10.

Šef UVNS-a šalje izvješće o nadzoru. Nije jasno kada je započeo i na temelju čega se donose zaključci o radu policije.

Milijan Brkić - Pouzdani izvršitelj svih želja svoga šefa. Dosad..

Bivši zapovjednik postrojbe specijalne policije u Zagrebu, poznat po tome što je navodno odbio zapovjed tadašnjeg SDP-ova ravnatelja policije Ranka Ostojića da uhiti i privede osumnjičenog ratnog zločinca Mirka Norca.

Nevoljko je to i učinio, ali na zadnja vrata i bez lisica. Nakon odlaska u mirovinu bio je vozač/tjelohranitelj Nikice Gabrića, poznatog oftamologa i osobe koja je podigla na noge Haški sud i Račanovu Vladu tvrdnjom da je ‘sigurno vidio Antu Gotovinu’ u zaleđu Zadra 2003.

Brkić je blizak i s Milanom Bandićem koji mu je pomagao u pokretanju privatnih poslova, a koji su glasili na njegovu suprugu. Pobožan i smjeran tip izlazi iz mirovine kada ga Karmarko tiho poziva natrag u obavještajnu agenciju. Iz toga razdoblja prati ga i priča o uspješnom obiteljskom poduzetničkom i građevinskom projektu koji je financijski pratio direktor Hypo leasinga Drago Vidaković, inače svjedok u procesu protiv Sanadera i optuženik za pronevjere.

U agenciji je bio najpoznatiji kao Karamarkov ‘buddy’, a u međuvremenu je bio i imenovan i na dva važna položaja: šefa centra Zagreb i pomoćnika ravnatelja za NATO?! Slijedi svoga šefa i u MUP gdje postaje ‘ravnatelj umjesto ravnatelja’ Olivera Grbića.

Istraga nestanka Antonije Bilić i uhićenje Paravinje bila je njegova osobna zadaća. Mnogi dvoje da je u tome bio uspješan. Znate već: a gdje je tijelo nesretne cure? Posebno je bio nervozan kada je Josipović osvojio Pantovčak.

Predsjednik je, naime, bio uvjeren da je djelovanje tzv. obavještajnog podzemlja u rasparčavanju dossiera o kandidatima za šefa države Brkićevo djelo.

Iz tog vremena stoji i priča da je kasnije kod Josipovića emotivno jamčio da s time nije imao nikakve veze.

Ponekad se, zajedno s Zoranom Gopcem, voli družiti s optuženim Ivom Sanaderom i njegovim odvjetnikom Goranom Suićem. Svijet dijeli na “udbaše” i one druge.

Prema nekim informacijama, on bi mogao biti osoba koja je prva neovlašteno doznala informacije iz spornog izvješća UVNS-a.

Josip Jurčević - Glavni kadrovik obavještajne zajednice

Šef personalne uprave i još jedan Karamarkov kadar, najpoznatiji je po savršenoj organizaciji izgradnje velebnog središta SOA-e u Vukovarskoj. U kratkim pauzama provedbe tog složenog projekta bavio se i kadrovskim ustrojem službe. Strategija je bila jasna: podobni i provjereni moraju upravljati službom. Ostali mogu raditi. Baš ta kadrovska pustoš u vrhu, bit će najveći izazov za novog šefa Dragana Lozančića. Jurčević je stanovito vrijeme bio u ortačkom odnosu s obitelji Milijana Brkića. U aferi izlisti spominje se da je i on kontaktirao s pripadnicima krim-miljea.

Petar Miščević - Čovjek koji je samo želio da ga puste na miru

Sada već bivši šef Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, tijela koje nadzire rad svih sigurnosnih službi u državi, postavljen je tihim dogovorom Ive Sanadera i Tomislava Karamarka.

Nije ništa bolji ni gori od svoga prethodnika i bivšeg šefa Ladislava Pivčevića.

Šef Ureda s velikim ovlastima imao je jasne naputke: ne uznemiravati službe pod Karmarkovom kontrolom. Danas je hitno smijenjen jer nije mogao objasniti kako su upitni dijelovi tajnog izvješća o radu OTC-a dospjeli do nevlaštenih osoba i do visokih političara iz HDZ-a koji su to, prema izvorima Jutarnjeg, pokušali iskoristiti za lansiranje političke afere.

Tomislav Karamarko - Postavio je sve glavne ljude u tajnim službama

Tomislav Karamarko: od 2004. šef POA, gdje stiže na osobni Sanaderov zahtjev, nakon debakla ranijeg ravnatelja Joška Podbevšeka, koji je morao otići zbog afere Puljiz i zbog inzistiranja Stipe Mesića kojemu se nisu svidjele naznake da ga tadašnja POA spominje u stanovitim operativnim obradama oko INA-e. Karamarko je, prve godine mandata odradio korektno.

Uspio je locirati Hrvoja Petrača što je bio uvod u njegovo kasnije uhićenje. Zatim je, uz Bajićevovu presudnu ulogu i pomoć stranih obavještajnih službi, locirao Gotovinu. Taj bi dio iz profesionalne biografije sada najradije izbrisao. U međuvremenu rješio se i Mesićeva savjetnika Željka Bagića, vječnog suparnika kojemu nikad nije oprostio činjenicu što je pobijedio u ratu nad kontrolom obavještajnog sustava u vrijeme dok su obojica radili na Pantovčaku.

No, ispod te Karamarkove javne pozlate odvijao se puno mračniji plan: potpuno podređivanje sigurnosno-obavještajnog sustava u državi. Progurao je kontroverzni novi zakon o sigurnosnim službama koji je dokinuo jedina konkurenta, vanjsku obavještajnu službu (HIS), instalirao sljedbenike u vrh sustava, uglavnom s dvojbenim profesionalnim i osobnim biografijama. Vrhunac doživljava 2008., nakon atentata na Ivu Pukanića, kada ga Sanader, u panici zbog terora organiziranog kriminala, postavlja na mjesto ministra unutranjih poslova.

U tom trenutku pod kontrolu dobija i resor javne sigurnosti pa je slika zaokružena jer je i dalje, ali manje preko Buljevića, inače svoga protažea i nasljednika u SOA-i, a više preko njegovih pomoćnika i načelnika regionalnih središta SOA-e, nadgleda, usmjerava i kontrolira cijeli obavještajno- sigurnosni sustav u državi. Osim Bajićeva DORH-a i Cvitanova USKOK-a. Svejedno, SOA nije bila u stanju otkriti niti jedan od krupnih korupcijskih skandala u državi.

Zadnja faza Karamarkova mandata obilježena je nizom sukoba s Mladenom Bajićem, pogotovo nakon uvođenja novog Zakona o kaznenom postupku. Već tada Karamarko razmišlja o političkoj karijeri. Konačno i postaje predsjednik HDZ-a, a stranku ustrojava kao policijsko-obavještajnu depadansu.

Josip Buljević - Od smjene ga je spasio samo kraj mandata

Po obrazovanju novinar, po vokaciji špijun. Buljević je prva generacija hrvatskih obavještajaca. Uzlet doživljava u mandatu Tomislava Karmarka. Prvo, u Izraelu traži Hrvoja Petrača i pregovara s Mossadom da izruče nekadašnjeg šefa organiziranog kriminala u Hrvatskoj.

Onda se spominje kao organizator potpune nerazumljive akcije “izbacivanja hlača s Gotovininim DNA i crne torbe” 2005. iz jurečeg automobila u Italiji. Buljević se uvijek držao blizu Karamarka i, u punom smislu te riječi, bio je njegov čovjek.

Odlaskom ‘šefa’ iz SOA-e Buljević postaje njegov povjerenik, produžena ruka. Ta neprirodna simbioza trajala je sve do dolaska Ive Josipovića za šefa države. Tada, sasvim polako i oprezno, Buljević se počinje distancirati od bivšeg šefa i mentora. No, da bi se pozicionirao izvan Karamarkove orbite morao je učiniti neke razumljive ustupke: očistiti službu od najbližih Karmarkovih kadrova. To se, jednostavno, nije dogodilo. Čak ni kad je Milanović došao na vlast. Zašto? Nikad dosad šef službe sam sebi nije dao otkaz. Iako je njegov mandat istekao prije desetak dana neugodna je informacija da su zabilježeni njegovi raniji kontakti s pripadnicima organiziranog kriminala.

----------------------------------------------------------------------

19:25 - Kum Vinka Žuljevića Klice, Vlado Rajić, te poduzetnik Igor Mlinar, koji je pravomoćno oslobođen optužbi da je s bivšim ministrom turizma Ivanom Herakom 1999. sudjelovao u izvlačenju 1,8 milijuna, uhićeni su u nedjelju navečer u nastavku USKOK-ove istrage zbog curenja informacija, zbog čega su prije tri tjedna već uhićeni policajci Marko Svalina i Vjekoslav Drnić.

Pretrage kuća

Prema neslužbenim informacijama, Rajića i Mlinara sumnjiči se da su od Svaline i Drnića kupovali informacije iz najtajnijih USKOK-ovih istraga. Premda danas nije bilo moguće dobiti službenu potvrdu informacije o uhićenjima, neslužbeno smo doznali kako je Mlinaru tijekom jutra pretražena kuća, kao i kuća Vlade Rajića u Sesvetama. Tijekom dana ili sutra ujutro trebali bi biti privedeni na ispitivanje u prostorije USKOK-a u Gajevoj ulici u Zagrebu. Protiv njih policija je podnijela kaznenu prijavu zbog udruživanja u grupu radi počinjenja kaznenih djela, davanja mita i poticanja na odavanje službene tajne.

Riječ je o nastavku “interne” istrage koju policijski USKOK (PN USKOK) u suradnji s USKOK-om provodi zbog sumnji da su u proteklih nekoliko mjeseci u kriminalni milje iscurile informacije o provođenju takozvanih posebnih dokaznih radnji, dakle tajnog snimanja telefonskih razgovora i praćenja potencijalnih osumnjičenika. Premda se za sada samo spekulira koje su to istrage, neslužbeno doznajemo kako je bila riječ o istragama iz sfere gospodarskog kriminala, ali i da su neke od njih bile usmjerene na otkrivanje naručenih ubojstava u hrvatskom krim miljeu.

Uspavane istrage

Riječ je o vrsti kaznenih djela s čijim je rješavanjem hrvatska policija do sada imala najviše problema. Tako je samo na području Zagreba više desetaka takvih likvidacija neriješeno u više od jednog desetljeća.

Svalina i Drnić uhićeni su nakon što je Svalina kontaktirao kćer Višnje Lončar, zamjenice glavnog državnog odvjetnika, kako bi je izvijestio da joj je otac, poznati kirurg Božo Lončar, upao pod mjere u akciji razbijanja korupcije na Medicinskom fakultetu. Lončar je, pak, svojemu šefu Mladenu Bajiću navodno prijavila čitav događaja, a nedavno su upravo u sklopu te akcije uhićeni izvanredno profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i troje njegovih suradnika. No kada je Svalina rekao kćeri Višnje Lončar za akciju na Medicinskom fakultetu, on i njegov kolega Vjeko Drnić već su se nekoliko mjeseci i sami nalazili pod tajnim nadzorom zbog sumnji da su, ovoga puta u zamjenu za novac, odavali podatke iz puno ozbiljnijih istraga od one za korupciju na fakultetu.

Zakonita obrada

Ova najnovija uhićenja teško je također izdvojiti iz konteksta posljednih događanja vezanih uz smjenu šefa Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Petra Miševića, koji je u svojem izvještaju naveo kako postoji sumnja da je policija ilegalno dopisivala brojeve mobitela na nalog za izliste ispisa telefonskih brojeva.

Naime, kako nam je potvrđeno od nekoliko izvora bliskih istrazi, upravo podaci koje je MUP pokušao pribaviti od Operativno-telekomunikacijskoga centra vezani su uz postojeću istragu curenja informacija iz PN USKOK-a. Dakle, nije se radilo ni o kakvoj paraobavještajnoj istrazi, već o “normalnoj” zakonitoj kriminalističkoj obradi koja je po svemu sudeći na nekoliko načina do sada bila opstruirana.

Uhićenjem Vlade Rajića i Igora Mlinara policija je pokazala kako smatra da je usprkos tim opstrukcijama prikupila dovoljno dokaza kako bi s USKOK-om protiv tih osoba pokrenula kazneni progon.

Kum Vinka Žuljevića Klice

Obojica najnovijih uhićenika, unatoč ranijoj neosuđivanosti, često se se spominjala u crnim kronikama. Rajić je, kao kum Vinka Žuljevića Klice, bio ključni svjedok obrane kad se Klici sudilo za ubojstvo Veselina Marinova Bugarina, kojega je 2002. u tadašnjem lokalu NBA Žuljević u nužnoj obrani ubio s pet hitaca u glavu. Upravo je Rajić bio jedini neposredni svjedok Marinovljeva ubojstva te je na sudu potkrijepio Žuljevićevu obranu, da je Marinov prvi potegao pištolj pa se Klica morao braniti.

Poker-aparati

Također, Rajić je kao svjedok iskazivao i u postupku protiv tzv. zločinačke organizacije, i to na okolnosti pod kojima su pokušavani atentati na Vjeku Sliška.

Mlinar, osoba koju se do sada nije dovodilo u vezu s krim miljeom, bio je najprije nepravomoćno osuđen na uvjetnu desetomjesečnu kaznu zbog pomaganja bivšem ministru turizma Ivanu Heraku u malverzacijama s novcem Ministarstva, no Vrhovni sud je i Mlinaru i Heraku te istarskom poduzetniku Đaniju Bažonu ukinuo osuđujuće presude, a na ponovljenom suđenju pravomoćno su oslobođeni.

Ministarstvo unutarnjih poslova danas je izdalo priopćenje u kojemu se spominje i treća uhićena osoba. Neslužbeno doznajemo, riječ je o Rudolfu K., osobi bliskoj Igoru Mlinaru, koji se prije među ostalim bavio poslom vezanim uz poker-aparate.

Obojica su se, kako doznajemo, našla na udaru represivnog aparata zbog informacija da su podatke koje su dobivali družeći se s policajcima i nizom drugih osoba na značajnim pozicijama prenosili pripadnicima krim miljea.

Prema informacijama iz izvora bliskih istrazi, jučerašnje uhićenje Vlade Rajića i dvojice suosumnjičenika samo je dio nastavka akcije povezane s “pucanjem” tajnih mjera nadzora, za koje se sumnjiči policajce Svalinu i Drnića. Pripisuje im se da su nadziranim osobama barem u četiri slučaja odali da ih se obrađuje.

Dva slučaja

Dakle, ostala su još dva slučaja koja istražitelji sasvim sigurno neće olako pustiti. Pitanje je samo koliko je istrazi naškodilo pucanje mjera.

Jer, nakon pucanja mjera nadzirane su osobe sasvim sigurno postale puno opreznije, a je li do tada prikupljeno dovoljno kvalitetnih dokaza, tek će se vidjeti.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17:00 - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da će zbog sumnje da je policija zloporabila sustav tajnog prikupljanja podataka i uhodila više osoba iz vrha Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) tražiti smjenu ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića te osnivanje saborskog istražnog povjerenstva.

"Tražit ćemo ostavku ministra Ostojića i ako on ima imalo obraza sam bi posegnuo za takvom odlukom", kazao je Karamarko. Istaknuo je i da bi zbog te afere, osim ministra Ostojića, ostavke trebali dati i ravnatelj policije te čelnik Policijskog USKOK-a.

Karamarko smatra da bi Ostojić trebao dati ostavku zbog svoje političke odgovornosti, a "ukoliko ga premijer Zoran Milanović pokriva, onda i on".

Što je sve izjavio predsjednik HDZ-a možete pročitati OVDJE!

14:55 U nastavku policijsko-uskočke akcije zbog sprečavanja curenja informacija iz policijsko-nacionalnog USKOK-a (PN USKOK) zbog čega su prije tri tjedna uhićeni policajci Marko Svalina i Vjekoslav Drnić policija je jučer navečer i danas ujutro uhitila poduzetnika Igora Mlinara te Vladu Rajića, kuma Vinka Žuljevća Klice.

Uz njih dvojicu uhićena je još jedna muška osoba čiji identitet nismo uspjeli doznati. Prema neslužbenim informacijama Rajić i Mlinar lišeni su slobode zbog sumnji da su od Svaline i Drnića dobavljali informacije iz najtajnijih USKOK-ovih strana protiv takozvanih nositelja organiziranog kiminala u Republici Hrvatskoj.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14:19 - Nismo utvrdili nezakonitosti, no naš doseg je velik, ali ograničen. Ovo treba dodatno istražiti Odbor za nacionalnu sigurnost. Otvorit ćemo raspravu tko može čemu pristupiti, jedno je prisluškivanje koje može biti rađeno samo temeljem sudskog naloga, dok se do ispisa telefonskog razgovora može puno lakše doći, kazao je Milanović.

Milanović: 'Šef tajnih službi ne smije imati kontakt s kriminalcima!', Josipović: 'Nadzor nije rađen efikasno: Smijenili smo ravnatelja Ureda za nacionalnu sigurnost i imenovali novog ravnatelja SOA-e!'

- Danas smo razriješili ravnatelja Ureda za nacionalnu sigurnost (Petar Mišević op.a.) . Oko novog šefa SOA-e smo se dogovorili i oko njega su se složili i HDZ-ovci. Devet mjeseci nismo smjenjivali nikoga u tijelima za nadzor, tajnim službama, zato jer želim vjerovati u sustav. Sada ćemo predložiti neka nova imenovanja, rekao je Milanović te dodao kako je novi šef SOA-e vrhunski profesionalac koji ima 20 godina iskustva.

Čačić: 'Mene prisluškuju već 35 godina, dobio sam spise o sebi, al' mi ih se nije dalo čitati!'

- Šef tajnih službi ne može kontaktirati kriminalce. Da sam znao da je bilo kontakata, bili bi smijenjeni od prvog dana. Ovo je naša odluka koja je stvar nepovjerenja, kazao je Milanović.

Na pitanje da li se inače rade kontrole s ispisima premijer je odgovorio: - To nikad ne radi jedna osoba, u današnje vrijeme je sve dokumentirano. Živimo u vremenu kompjutera, mreže i interneta... ispis mojih telefonskih poziva već sigurno ima netko u Klagenfurtu. Pitanje je da li možemo izgraditi efikasniji sustav nadzora i izgraditi veće povjerenje.

AFERA PRISLUŠKIVANJE Zašto je policija 'pratila' Buljevića: Šef tajnih službi komunicirao s članovima mafije!

Okolnosti treba vidjeti, to što su bili u komunikaciji s kriminalnim miljeom ne znači da su implicirani u sustav. To treba istražiti, s velikom odgovornošću ću na tome inzistirati. Svatko tko uđe u zonu kriminala i korupcije bit će procesuiran, rekao je Josipović.

14:05 Predsjednik Josipović je odmah na početku istaknuo: - Sve institucije su predane borbi protv korupcije i organiziranog kriminala. Institucije, MUP i Državno odovjetništvo i obavještajna zajednica imat će svu podršku koja vode otkrivanju velikih zala u našem društvu!

KOMENTAR DAVORA BUTKOVIĆA Velika istraga u tajnim službama: Teški politički skandal ili velika dimna zavjesa?

- Temeljem podataka koji su raspoloživi zaključili smo da nije bilo kršenja zakona u ovom slučaju, s druge strane naša je trajna briga da mjere koje stoje na raspolagamnju bude pod stalnim i efikasnim nadzorom.

- Treba se provesti sav mogući nadzor koji postoji u hrvatskim propisima. U želji da se isprave nedostaci, premijer i ja smo donjeli odluke i o kadrovskim promjenama da bi se sustav odvijao u okviru zakona.

- Nema kršenja zakona, ali govori se o tehničkim aspektima primjene. Možemo li stvoriti efikasniji sustav nadzora. Dakle, nadzor nije rađen efikasno, želimo da službe funkcioniraju.

- Donijeli smo zajednički odluku o imenovanju novog ravnatelja SOA-e, i o razrječešnju ravnatelja Ureda za nacionalnu sigurnost - rekao je Josipović i zaključio :

- Svatko tko u ovoj zemlji uđe u zonu kriminala i korupcije bit će procesuiran!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prvi potpredsjednik Vlade Radmir Čačić kazao je kako vjeruje ministru policije Ranku Ostojiću komentirajući najnoviju aferu prisluškivanja čiji su glavni akteri službenici policijskog Uskoka koji su navodno nezakonito tražili telefonske ispise kontakata bivšeg ravnatelja SOA-e Josipa Buljevića i čelnih ljudi Todorićevog Agrokora.

Čačić je kazao kako njega već 35 godina prisluškuju i smatra da je ovdje vjerojatnije riječ o internim igrama čelnih ljudi obavještajne zajednice nego o zloupotrebi.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

-------------------------------------------------------------

U povodu afere prisluškivanja u 14 sati zakazana je izvanredna konferencija za novinare premijera Zorana Milanovića i predsjednika Ive Josipovića u Uredu predsjednika.

Predsjednik Republike Ivo Josipović potvrdio je da je primio izvješće Ureda Vijeća nacionalne sigurnosti o nadzoru nad tajnim prikupljanjem podataka. Predsjednik je izjavio kako će unutarnji nadzor u MUP-u i sva druga tijela koja se bave nadzorom imati što raditi te da će se o tome sigurno govoriti na Vijeću za nacionalnu sigurnost.

Podsjetimo, hrvatska Vlada jučer je odbacila navode o zlouporabama zahtjeva za ispise telefonskih razgovora i SMS poruka koje su utvrđene u izvanrednom nadzoru Operativno-tehničkog centra (OTC) od strane djelatnika Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS).

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić odbacio je jučer objavljene navode. Rekao je kako na temelju analize svih izvješća dobivenih od policije odgovorno tvrdi da policajci nisu počinili nikakvu zloporabu te da kao ministar stoji iza zakonitog rada policije. Nijedna medijska hajka, od koga god dolazila, neće zaustaviti ministra niti smije zaustaviti policajce u primjeni njihovih ovlasti u skladu sa zakonom, o kome god se radilo, istaknuo je Ostojić.

U Vladi još nemaju objašnjenje kako je Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost, kojemu je ravnatelj Petar Mišević, inače kadar u odlasku kojeg su postavili Ivo Sanader i Tomislav Karamarko, došao do takvih podataka i, konačno, kako su te informacije izašle u javnost kada je izvješće, prije samo nekoliko dana, poslano na samo dvije adrese: premijeru Milanoviću i predsjedniku države Josipoviću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:38