STRUČNI SUD

Čačić: Ova momčad ima karakter; Barić: Makedonci su preslabi, a golman je imao očajan dan

Ovu utakmicu i nije bilo teško dobiti. Makedonija je preslaba. Premalo je tu igrača da bi mogli konkurirati za vrh skupine. Pa ne možeš sve karte staviti na borbenost. Zapravo možeš, ali ne protiv ovakve Hrvatske - rezimirao je Otto Barić dvoboj Makedonije i Hrvatske.

Bivši izbornik i trofejni trener pohvalio je predstavu Štimčevih izabranika, s naglaskom na sjajnu obranu, sve boljeg Luku Modrića i odličnog Rakitića.

Nonšalantni Makedonci

- Vidi se da se Modrić digao u posljednje vrijeme, ali ne smijemo ne spomenuti Ivana Rakitića - podvukao je Otto koji smatra kako je na mlin našoj reprezentaciji išao i slab dan vratara Makedonije.

- To golman europske klase ne može primiti. Pa zamislite da je slučajno Stipe Pletikosa primio takav gol. Što bi mu sutra radili... Ili ta obrana koja pusti Ćorluku da primiri loptu na vrhu peterca i nesmetano zabije - zgrozio se Barić. Hrvatska je prema mišljenju bivšeg izbornika odigrala taktički jako dobro utakmicu.

- Postavili su se dobro i prezentirali tu igru koja umiruje protivnika. Možda bih malo zamjerio igračima srednjeg reda koji su dali premalo pravih lopti za napadače. Jelavić i Mandžukić nisu dobili kvalitetne centaršut lopte. Sammir? Ušao je ozbiljno u igru, ali malo mu fali ta igra prema golu protivnika - smatra Otto Barić, koji je dodao kako Hrvatska treba Sammira.

Pokazali karakter

Na kraju je Barić zaključio kako je to bila “više nego zaslužena pobjeda, do koje smo stigli lakše od očekivanog”.

Pohvale izborniku i svlačionici uputio je i Ante Čačić. Trener Dinama vidio je vrlo dobru igru reprezentacije Hrvatske.

- Ne sjećam se kada smo tako dominirali. Iako je ovo bilo teško gostovanje, zasluženo se vraćaju s tri boda. A ovo su velika tri boda - naglasio je Čačić, istaknuvši karakter reprezentacije koja se vratila nakon rezultatskog minusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:51