REPEŠA POSLAO PORUKU

'Imat ću razumijevanja za ozlijeđene ili one kojima treba pauza, ali očekujem iskrenost'

Govoreći o ljetu u kojem reprezentaciju čekaju kvalifikacije za Eurobasket 2013. u Sloveniji, izbornik Jasmin Repeša govorio je i o očekivanjima s tog natjecanja.

Zvučao je kao da gleda puno dalje od rujna u kojem završava njegov “dogovor sa savezom” pa smo pomislili da računa kako će izbornik biti i sljedećeg ljeta...

- Uvijek sam motiviran da pomognem, ali tko zna što život nosi - kratko je odgovorio na pitanje o malo daljoj budućnosti.

Stvaranje momčadi

Bliža donosi početak priprema 15. srpnja, vrlo zanimljiv Ex-Yu turnir u Ljubljani (uključujući i duel protiv Ace Petrovića 5. kolovoza) te 25-dnevne kvalifikacije.

Rekao je da nitko od potencijalnih reprezentativaca s kojima je dosad razgovarao nije izrazio želju da ovoga ljeta ne bude reprezentativac.

- Imat ću razumijevanja za ozlijeđene ili one kojima treba pauza, ali iznad svega očekujem iskrenost. Ne radi se samo o plasmanu na EP (prva dva iz skupine i četiri od šest najboljih trećeplasiranih, op. a.) nego o stvaranju momčadi koja će moći ostvariti dobar rezultat.

Kraj klupske sezone

Popis reprezentativaca bit će objavljen nakon klupske sezone. Zasad ne razmišlja o novom strancu, a što se tiče nadolazećih talenata najavio je mogući poziv samo onima na koje ozbiljno računa.

- Seniorska reprezentacija je prioritet, ali nitko neće zbog grijanja klupe propustiti prvenstvo u svom uzrastu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:05