NA PROMATRANJU

Hillary Clinton završila u bolnici zbog krvnog ugruška

Ona bi trebala odstupiti s dužnosti ubrzo nakon inauguracije predsjednika Baracka Obame 21. siječnja

NEW YORK - Američka državna tajnica Hillary Clinton primljena je u bolnicu u New Yorku zbog krvnog ugruška, izjavio je u nedjelju njezin glasnogovornik.

Glasnogovornik State Departmenta Philippe Reines je rekao da je Clinton hospitalizirana nakon liječničkog pregleda zbog potresa mozga koji je pretrpjela ranije ovoga mjeseca, prenose agencije.

"Liječnici državne tajnice Clinton su tijekom pretraga otkrili formirani krvni ugrušak, kao posljedicu potresa mozga od prije nekoliko tjedana", rekao je Reines u priopćenju. "Ona je tretirana s antikoagulansima i nalazi se u Prezbiterijanskoj bolnici u New Yorku, kako bi se moglo pratiti liječenje u narednih 48 sati".

"Liječnici će i dalje procijenjivati njezino stanje, uključujući i druga pitanja povezana s potresom mozga, te utvrditi je li potrebno daljnje djelovanje", dodao je.

Clinton se trebala vratiti na posao ovoga tjedna nakon bolovanja zbog potresa mozga. Ona bi trebala odstupiti s dužnosti ubrzo nakon inauguracije predsjednika Baracka Obame 21. siječnja. Prošloga je tjedna Obama objavio imenovanje senatora Johna Kerrya za novog američkog državnog tajnika, što još treba potvrditi Senat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:18