UBIJEN 'CRNI ISUS'

SILOVAO JE I UBIJAO DJEVOJČICE I JEO LJUDE Gnjevni seljaci raskomadali vođu sekte

Zloglasni vođa kulta “Crni Isus” Steven Tari ubijen je u četvrtak u zabačenom selu Gal u kojem je živio u Papua Novoj Gvineji. Prema izvještaju policije iz grda Madanga Tarija su ubili gnjevni seljaci. Svijet je za njega doznao 2010. kad je osuđen na zatvorsku kaznu zbog silovanja djevojčica i djevojaka iz njegove sekte. Agencija France Presse objavila je da je u istrazi o silovanjima otkriveno i da je bio kanibal ali za to mu se nije sudilo.

Do incidenta u kojemu je Tari ubijen došlo je kad su on i jedan njegov sljedbenik napali ženu koju su na prevaru doveli u sektu. Stanovnici sela Gal su ih okružili i obojicu ubili. Lokalne novine pišu da su ga “iskomadali” mačetama. Policija još provjerava navode da je Tari napao ženu nakon što je već bio ubio njezinu prijateljicu. Papuanski detektivi neće dovršiti najnoviju istragu o Tariju, u kojoj su ga sumnjičili da je početkom kolovoza ubio jednu djevojčicu.

Tari je imao 48 godina i bio je propali student teologije, htio je biti luteranski pastor ali je nestao s fakulteta nakon što je pred profesorima doveo u pitanje biblijski nauk. U ožujku je pobjegao iz zatvora u Madangu. Kad je osnovao sektu tvrdio je da je upravo on “pravi Isus” i obećavao sljedbenicima bogatstvo i iskupljenje. Djevojke i žene koje su ga slijedile potajale su Tarijeve seksualnerobilje koje je zvao “cvjećarke”. U selima oko Gala imao je tisuće sljedbenika, ali nakon uhićenja većina ga jenapustila. Seljaci su ga više puta pokušavali onemogućiti u zločinima, 2007. su ga uhvatili i prebili a onda ga predali policiji, ali se izvukao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:28