BOMBA POD VLAKOM U ZAGREBU

NOĆNA DETONACIJA U PODSUSEDU Da se eksplozija dogodila ispod putničkog vlaka, sigurno bi bilo mrtvih!

Zagreb, 090113.Nocas oko 3,50 sati oko 50 metara zapadno od zeljeznicke postaje Podsused, u trenutku prolaska teretnog vlaka koji je prometovao na relaciji Ranzirni kolodvor Zagreb-Varazdin, odjeknula je eksplozija.Prema prvim informacijama zagrebacke policije, doslo je do detonacije ispred teretnog vlaka, a za sada nije poznato sto je uzrok detonacije.Prema sadasnjim saznanjima, nema ozlijedjenih.Na fotografiji: detalj sa ocevida na mjestu eksplozije.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / CROPIX

Zagrebačka policija na današnjoj je tiskovnoj konferenciji samo priopćila kako je u 3.50 sati na Aleji Bologne u Susedgradu pedesetak metara od željezničke postaje Podusused prilikom prolaska teretnog vlaka došlo do eksplozivne reakcije.

FOTO, TERORIZAM U HRVATSKOJ? Stanovnike Podsuseda šokirala noćna detonacija: 'Popucali su nam prozori. Bila je to strašna eksplozija, kao u Belfastu! Što je ovo, živimo li u Iraku ili u Hrvatskoj?'

Vlakom, koji je prometovao na relaciji Ranžirni kolodvor - Varaždin, upravljao je 39-godišnji strojovođa Bernard H.. U eksploziji nitko, srećom, nije ozlijeđen. Međutim, popucala su stakla na lokomotivi i na nekoliko okolnih kuća. Na teren su odmah izašli pirotehničari, a potom vatrogasci i ekipa ze očevide PU zagrebačke.

Željeznički i cestovni promet bili su potpuno obustavljeni.

Kako neslužbeno doznajemo, lokomotiva nije izletjela iz tračnica jer ima više od sto tona. Međutim, da se eksplozija dogodila ispod putničkog vlaka, bilo bi poginulih, a materijalna šteta bila bi znatno veća.

Na semaforu je u trenutku eksplozije navodno bilo policijsko vozilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:03