VRH SDP-a SUMNJIČAV ZBOG GLAVNIH KANDIDATA ZA ZAGREB

Mrsić, Bernardić i Maras bez Milanovićeve podrške

U vrhu SDP-a nisu pretjerano sretni zbog najava Miranda Mrsića, Davora Bernardića i Gordana Marasa , prema koji će preuzeti zagrebački SDP.

- Nastupili su samostalno i to mjesec i pol dana prije 1. rujna, kad će početi službena kampanja. Valjda misle da na ovakav način stvaraju bolje startne pozicije, međutim, to će se tek vidjeti. Pouzdano znam da niti jedan među njima nema potporu Zorana Milanovića, a teško da će je i dobiti - komentirao je jučer ujutro sugovornik iz vrha SDP-a.

Ovaj političar, koji je vrlo blizak Milanoviću, precizno je detektirao najnoviji razvoj događanja unutar vladajuće stranke. Koliko god je gubitak vlasti u Zagrebu do sada najteži Milanovićev poraz otkako je postao premijer, javno najavljeni kandidati Mrsić i Bernardić, i uvjetni, Maras, sigurno na svojoj strani nemaju Milanovića, i to podjednako zbog političkih, ali i osobnih razloga. U stranačkom vrhu su vrlo sumnjičavi u ocjeni kad netko od te trojice može podići rejting SDP-a u glavnom gradu. Mrsić i Maras nikad nisu pokazivali zanimanje za gradsku problematiku, a ujedno pripadaju među nepopularnije ministre u Vladi. Bernardić je politički, pak, fokusiran na Zagreb, ali njegovi odnosi s Milanovićem iznimno su loši.

Uz to, u Milanovićevu okruženju, Mrsića doživljavaju kao saveznika Ive Josipovića, a nisu zadovoljni ni rezultatima Marasova ministarstva. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Milanović još jednom pokušati pronaći vlastitog kandidata ili će se svrstati uz jednog od trojice izazivača.

DAVOR BERNARDIĆ

Postao je šef zagrebačkog SDP-a 2010. nakon što je pobijedio Milanovićeva kandidata Ivu Jelušića. Milanoviću smeta iznimna Bernardićeva ambicioznost, za koju smatra da nema pokrića.

MIRANDO MRSIĆ

Također ambiciozan, što je Milanović odlučio spriječiti još prilikom sastavljanja Vlade kad je odbio Mrsićev naum da postane ministar obrane. Dodatni problem je Mrsićeva bliskost sa šefom države.

GORDAN MARAS

Milanović ga tretira kao pripadnika drugog Vladina ešalona. U dijelu Vlade za gospodarstvo Marasu je prvo pretpostavio Čačića, a potom Grčića. Šef SDP-a sumnja da može SDP-u vratiti vlast u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:42