Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
PIŠE T. PULJIĆ

CEDEVITIN PREDSJEDNIK DAO OSTAVKU I NEUGODNO IZNENADIO STOJKA VRANKOVIĆA Odlazim zbog nejasnih financija!

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 13. prosinac 2016. 11:21

Cedevitin predsjednik Mladen Veber u ponedjeljak je pismom predsjedniku Stojku Vrankoviću podnio ostavku na mjesto člana Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza. I to nakon što je prije manje od mjesec dana izabran u UO te nakon samo dvije sjednice.

Veber se u pismu prvo zahvalio na izboru, dodao da se posla prihvatio s entuzijazmom, ali onda i ponudio razloge svoje ostavke...

Ignoriramo vlastite zaključke i odluke

“Na žalost, odmah na početku našeg zajedničkog rada moram konstatirati da ne mogu i ne želim biti dio upravnog tijela koje ignorira vlastite zaključke donesene u demokratskoj raspravi, kao i odluke bitne za redovno poslovanje Saveza. Posebno je zabrinjavajuće da se prijedlog Plana rada i Financijskog plana HKS-a za 2017. godinu donosi na temelju materijala koji ne prikazuju stvarno financijsko stanje Saveza te bez adekvatne podloge i kvalitetnih objašnjenja kako će se ostvariti prihodi Saveza, iako su bila zatražena na prethodnoj sjednici Upravnog odbora.

Prihvaćajući imenovanje u Upravnom odboru HKS, očekivao sam da ćemo svojim odlukama i transparentnošću poslovanja, kao i materijalnom utemeljenošću pokazati našim članovima kako se treba voditi savez te posljedično i naše sportske klubove. No, to očito nije model po kojem većina u Savezu želi voditi našu udrugu.

Nema ni dovoljno zajamčenog priljeva

Kako se prema mom dugogodišnjem profesionalnom iskustvu donošenje odluka mora temeljiti na financijskoj transparentnosti i materijalnoj održivosti, a obzirom na to da je to izostalo prilikom usvajanja Financijskog plana za 2017. godinu, ovim putem podnosim ostavku na mjesto člana Upravnog odbora.

Nadam se i vjerujem da će Vas moja ostavka barem malo potaknuti na potrebu promišljanja o potrebi drukčijeg upravljanja našim Savezom, u kojim nastojanjima ću vam i dalje biti na raspolaganju”, stoji u pismu Stojku Vrankoviću.

Ostaje za vidjeti hoće li UO kooptirati novog člana umjesto Mladena Vebera.

Prema dostupnim informacijama, Financijski plan za 2017. morao se usvojiti do Nove godine zbog Zakona o udrugama, a sve informacije koje su imali članovi UO bile su od voditelja financija HKS-a Branka Sikirića. U vremenskom tjesnacu do konca godine nije bilo vremena za neovisnu reviziju, očito u Financijskom planu nema ni dovoljnog fiksnog, zajamčenog priljeva sredstava u sljedećoj kalendarskoj godini, a Vebera to sve skupa, očito, nije zadovoljilo...

Stojka Vrankovića dočekala je ova ostavka u SAD-u, gdje boravi do proljeća. Nije ju dobro primio...

- Nije mi jasno, ne razumijem to da ako smo se svi skupa uhvatili ovog posla, od njega odustajemo čim se pojavi prvi problem. Razgovarat ću s Veberom, znam da nije lako, znam da postoje određeni financijski izazovi, ali to je ono što smo naslijedili i s tim se moramo uhvatiti u koštac, drukčije ne možemo - kazao je predsjednik HKS-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 19:22