Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
MIRAKUL

FOTO: SENZACIONALNI SPLIT RAZBUKTAVA SEZONU SNOVA Čudesni Žuti u frenetičnoj atmosferi Gripa nokautirali Cedevitu i režirali pravo pravcato čudo!

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 21. siječanj 2017. 20:34

Mirakul na Gripama!!! Pravo pravcato čudo u režiji košarkaša i stručnog stožera Splita te nevjerojatne podrške 3000 navijača koji su dvoranu pretvorili u pakao. Lider prvenstva srušio je prvaka Hrvatske, ali prava je istina da je David pobijedio Golijata, da je nadmašio samoga sebe i na papiru višestruko kvalitetniju momčad zavezao u čvor.

To znači da je obrana Splita bila vrhunska gotovo cijelu utakmicu, naročito u trećoj četvrtini kad je Cedevita ostala na sedam koševa i do 33. minute ubacila samo 36 poena. Domaćini su drugo poluvrijeme otvorili s 11:0 i više nisu pogledali unatrag. Doduše, na kraju se zakompliciralo, nekoliko izgubljenih lopti, panika i strah umalo su se obili o glavu Žutima. I tribine su zašutjele kad je velikih 61:51 u samo 16 sekundi pretvoreno u 61:57 na 68 sekundi do sirene.

U dramatičnoj završnici Musa je iz slobodnih bacanja smanjio na 64:63 no gosti nisu uspjeli uhvatiti Širka da ga fauliraju a on se sjurio prema njihovom obruču i zakucao doslovno u posljednjoj stotinki.

- Večeras je naša fešta, večeras se vino pije – orilo se prvi put dok su igrači slavili pobjedu.
- I mo'š govorit kontra mene i kontra cilog svita al' ne čujem da čujem ništa, ništa kontra Splita – grmjelo je kad su igrači u žutim dresovima izašli na „bis“.

Mateo Kedžo, rutiner bez kojega bi ovo bilo nezamislivo, rekao je:

- Ne znam što bih rekao nakon svega. Vrhunska partija. Cedevita nas je na kraju skoro uhvatila, umalo smo pokleknuli ali smo dokazali da smo momčad s karakterom. Mi smo non-stop vjerovali bez obzira na rezultat. Bilo je malo više poštovanja i respekta. Kad smo počeli razmišljati o sebi, igrali smo bolje. Ponosan sam. Ne znam kad sam ovo posljednji put doživio, valjda kad smo osvojili prvenstvo prije 13 godina. Ovo što igram je moja realna slika, ovako sam igrao i u inozemstvu devet godina ali me se slabo pratilo. Ne razmišljamo o ABA ligi, samo o sljedećem treningu i utakmici.

Veljko Mršić je priznao da je Cedevita izgubila od boljeg suparnika:

- Iskrene čestitke kolegi Skelinu i igračima Splita na sasvim zasluženoj pobjedi. Dogodio nam se pad, često nam se to događa. Bilo je malo neodgovornosti pojedinaca, nismo respektirali protivnika. U napadu smo štekali, puno promašaja do kojih smo teško dolazili. Kad smo stigli na minus jedan nismo uspjeli napraviti prekršaj što je naša slika u obrani ove sezone. Osjeti se umor ali imali smo dovoljno kvalitete za pobjedu. Ovakav raspored za Cibonu i nas nije dobar, generalno nije dobar jer samo putujemo i igramo utakmice. Bilan i Begić su izvan forme, bili smo bez njihova napadačkog skoka.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
19. travanj 2024 03:42