Ante Žižić
 Ronald Goršić / Hanza Media
MOŽE ODMAH U NBA

GOROPADNI ŽIŽIĆ ODUŠEVIO REGIJU I OTKRIO 'TAJNU' LUDE VEČERI 'Vratio sam se na stari put. Zaliječio sam ozljede, a suigrači su me sjajno pronalazili'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 05. prosinac 2016. 13:40

Košarkaši Cibone napokon su i u gostima pobijedili menadžersku Megu (72-83), naplatili sate i sate turobnih vožnji autobusom za Zagreb iz Sremske Mitrovice, ili nekada ranije Smedereva.

Junak pobjede je budući centar Boston Celticsa Ante Žižić. Vratio se u formu sa starta sezone, potvrdio da je kandidat broj jedan za MVP-a ABA lige. Osim fantastičnih brojki, Žižić je prštao energijom, obrambeno bolji nego prethodnih tjedana. Postigao je 35 koševa, uz samo tri promašaja (13/16), 12 skokova te po jednu asistenciju i blokadu. NBA!

- Vratio sam se na stari put. Zaliječio sam ozljede, a suigrači su me sjajno pronalazili.

Pred 1650 gledatelja u Pinkiju, Damir Mulaomerović je maksimalno smanjio broj igrača koje je koristio, a u trećoj četvrtini potpuno trasirao put prema pobjedi (17-31). Ubrzo, nakon treće Šakićeve ukradene lopte (12 koševa), bilo je velikih +20 (53-73). Megin trener Milojević očajnički je prozivao suce, a primjedba “zar se igra u Zagrebu” donijela mu je tehničku.

U najboljoj utakmici u plavom ruhu playmaker Scottie Reynolds imao je čak 14 asistencija, od toga njih osam za Žižićeve koševe. Osovina Reynolds - Žižić savršeno je funkcionirala, Amerikanac je izgubio samo dvije lopte, imao i pet skokova. Marin Rozić zaustavio je najboljeg igrača Mege, Zagorca, statistiku popunio s devet koševa, sedam skokova, tri asista i dvije krađe. Joksimović je svojih 10 koševa postigao u trećoj četvrtini, a Sulejmanović je, uz šest koševa, sedam skokova, imao i dvije blokade.

- Ponosan sam na borbenost igrača. O Žižiću govori i intenzitet kojim je igrao. Jako sam zadovoljan obranom i igrom protiv Mege, koja je htjela biti agresivna, bez obzira na to što nije igrao Jaramaz. Pobjeda nam daje težinu jer smo napokon potvrdili da ćemo se boriti za polufinale - reka je Mulaomerović.

Valja istaknuti i da je Ante Nazor s MZT-om pobijedio Budućnost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 10:10