Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
PROMJENE NA VRHU

PREDSJEDNIK KOŠARKAŠKOG SAVEZA U ODLASKU O MOGUĆEM NASLJEDNIKU 'Razgovarao sam sa Stojkom Vrankovićem ovih dana'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 15. studeni 2016. 19:31

Ivan Šuker se javio u ponedjeljak. Predsjednik je HKS-a u odlasku uoči izborne sjednice Sabora u subotu htio razjasniti sve nedoumice oko procedure novih izbora, ali i reći koju o tijeku same sjednice Sabora i o tome kako će se on ponašati na istoj sjednici na kojoj će biti moderator.

- Nakon što sam sazvao izborni Sabor, predložio sam i dnevni red, na koji u tri dana od raspisivanja, dakle u propisanom roku, nije stigao niti jedan prigovor ili prijedlog nadopune dnevnog reda, koji onda predsjednik može, ali i ne mora usvojiti. Vodit ću Sabor isključivo prema Statutu i Poslovniku o radu jer je to obveza. Dio o zamjenskim kandidatima ionako nije dio Statuta, nego dio Poslovnika.

Šuker je želio pojasniti još nešto:

- Ovo se ljeto Statut mijenjao, ali on postaje pravomoćan tek kad ga potvrdi Državni ured za upravu. Dok to rješenje ne stigne, Sabor se odvija prema starom Statutu. Stoga i da postoji mogućnost mijenjanja Statuta na ovoj sjednici, a ne postoji, čak i da se izglasa promjena, ona ne bi bila moguća na toj istoj sjednici, nego tek kad je potvrdi Državni ured za upravu.

Ivan Šuker
Marin Sušić / Marin Sušić

Na direktno pitanje o tome je li Stojko Vranković legitimni kandidat za predsjednika HKS-a Šuker je izbjegao odgovor. Kao i na pitanje postoji li uopće pravna mogućnost da Vranković bude izabran. Ali je rekao:

- Razgovarao sam sa Stojkom Vrankovićem ovih dana.

Zagreb, 060915.
Arena Zagreb, Laniste.
Utakmica 2. kola C skupine Eurobasketa 2015 izmedju Grcke i Hrvatske.
Na fotografiji: Stojko Vrankovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Stojko Vranković

Činjenica jest da Stojko Vranković i dalje, nakon tog razgovora sa Šukerom, radi na svojoj kandidaturi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:57