Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX
UVREDE I PRIJETNJE

PRIJAVA PROTIV IZBORNIKA Može li Aco Petrović biti kažnjen kao navijač i roditelj?

UVREDE I PRIJETNJE Slavonskobrodski košarkaški sudac Krešimir Katić prijavio Aleksandra Petrovića nakon utakmice Zagreba i Gorice u Trnskom
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 25. travanj 2017. 20:02

Posljednje se kolo domaće košarkaške lige igralo u isto vrijeme, ne bi li se tako izbjeglo možebitno namještanje rezultata ili neke druge makinacije. Kao da vrijeme u sportu u kojem stotinke igraju ulogu - ako se ne slažete sjetite se Cibone, Kecmana i finala ABA lige u Zagrebu - može spriječiti ‘lopovluk’ ako ga je netko naumio sprovesti...

No, nije ovdje riječ o ‘makinacijama’, iako su se čuli i takvi tonovi nakon posljednjeg kola, već o jednoj u najmanju ruku čudnoj situaciji. Naime, u zagrebačkoj prekosavskoj dvorani u Trnskom gdje se, prema službenom izvješću, okupilo 200 gledatelja, dakle skoro praznoj dvorani, jer su te brojke uvijek malo ‘frizirane’, igrala se utakmica između Zagreba i Gorice. Zagreb odavno ‘zabetoniran’ osmi, Gorica u grčevitoj borbi za prvoligaški opstanak.

Izbornik na tribinama

Na tribinama i izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, gotovo dojučerašnji predsjednik Zagrebačkog košarkaškog saveza i izvršni dopredsjednik Cibone Aleksandar Petrović. Na svojoj klasičnoj poziciji, iza sjeverozapadnog koša, rekli bismo još i ‘VIP loži’, iako je to veliki kompliment za pomičnu tribinu s drvenim stolicama bez naslona. No, u zadnjem redu, a tu je Acina pozicija, postoji zid kao odlična potpora umornim leđima...

HKS/Goran Matošević
HKS/Goran Matošević

Uglavnom, Aco je na toj utakmici ‘zainteresirana stranka’ jer na terenu je Marko Petrović, njegov sin, koji igra u Gorici. E sada, utakmica je završila kako je završila, 98:95 za Zagreb, Gorica je tim porazom ispala iz lige, a Aco je - e sada kreće prava ‘priča’ - ljutit sišao nekoliko stepenica niže i kod novinarskih stolova za kojima već odavno nitko ne sjedi, pokraj pomičnog tunela koji vodi od terena do hodnika sa svlačionicama, verbalno napao suce. Točnije, jednog suca, Krešimira Katića iz Slavonskog Broda, koji je odmah brže bolje prijavio Aleksandra Petrovića zbog toga, a prijavu su potpisala i druga dva suca, Osječani Želimir Tresoglavić i Josip Mikulić. I što sada?

- Ne znam ništa o toj prijavi - javit će se dan kasnije Aco Petrović.

Aco izbornik, roditelj, navijač, gledatelj...?

- Roditelj, to u prvom redu, a onda gledatelj i, ako hoćete, navijač Gorice.

Dobro, a što ćemo s verbalnim prijetnjama, s ulaskom na teren?

- S tim sam momkom izmijenio nekoliko rečenica nakon utakmice, rekao sam mu što mislim o takvom suđenju. Ali nisam ušao na teren, utakmica je završila, ja sam stajao pokraj novinarskih stolova, a suci su izlazili s parketa u pratnji, kao i uvijek, zaštitara i još jednog korpulentnog zaposlenika KK Zagreb koji je cijelo vrijeme stajao između nas.

U HKS-u bez komentara

Bojite li se možebitne kazne za taj ‘verbalni delikt’?

- Još nisam čuo da se gledatelji kažnjavaju za takvo što. Ne znam kako bih mogao biti kažnjen, možda da ne budem roditelj tri mjeseca - našalio se na kraju Aco.

A u HKS-u povjerenik lige Dražen Jendriš ‘zakopčan do grla’.

- Ne možemo ništa prejudicirati dok ne skupimo svu potrebnu dokumentaciju o tome.

Uglavnom, u cijeloj bi toj priči kolateralna žrtva mogao ispasti KK Zagreb koji bi mogao biti kažnjen zbog lošeg organiziranja utakmice i redarske službe, a kazna bi mogla ići i od 15.000 do 20.000 kuna.

Zagreb kolateralna žrtva

Direktor Mrava Ivan Božanić pak ne vidi nikakvu krivnju kluba.

- Utakmica je završila, a Aco je pokraj terena nešto govorio sucima, koji su kao i uvijek imali pratnju s parketa. I ništa se tu nije specijalno dogodilo, niti tu vidim bilo kakovu našu krivicu. Pa ne možemo mi gledatelje sprečavati da viču, pa bio to i Aco. A to što se našao tamo, uz novinarske stolove, nije prvi puta da neki trener tamo sjedi ili stoji. Doista ne vidim nikakav problem.

O suđenju pak nitko nije htio javno govoriti, pa nećemo niti mi. Da ne bi bili kažnjeni...

Linker
21. travanj 2024 04:03