Screenshot
OVO JE NAMJERNO NAPRAVIO

VIDEO: POGLEDAJTE NEVJEROJATAN POTEZ O KOJEM PRIČA POLA HRVATSKE 'U šoku sam! Da sad probam ponovno, ne bih više nikad pogodio!'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 04. veljača 2017. 13:39

Kanaet je zabio odlučujući koš iz slobodnog bacanja, ali neće nam Domagoj zamjeriti, junak spektakularne pobjede Splita nad Šibenkom nakon dva produžetka je Henrik Širko.

Bio je glavni protagonist nevjerojatnog preokreta u kojem su "žuti" stigli devet koševa zaostatka s ulaska u zadnju minutu regularnog dijela. Zabio je Širko četiri trice u zadnjih nešto više od dvije minute, od čega tri u zadnjih 25 sekundi, piše Slobodna Dalmacija.

Antologijska će postati ona na izdisaju susreta kada je kod rezultata 83:86 prvo slobodno bacanje na 5,85 sekundi prije kraja promašio, pa drugo potom fulao namjerno, sam uhvatio od obruča odbijenu loptu, pobjegao u desni kut i zabio tricu za produžetak.

Trica i preokret koji će se prepričavati generacijama! Podsjetilo je to na onaj preokret SSSR-a protiv Jugoslavije iz 1986. godine koji pamte starije generacije. A još da je sviran i očiti prekršaj pri šutu na Širku...


Split pobjeda

- U šoku sam. Šibenik je bija bolji. Mi smo prošle sezone slično izgubili u Zagrebu kada smo imali sedam koševa prednosti u zadnjih 40 sekundi, a ja sam dvaput pogrešno dodao. Pogodio sam par luđačkih šuteva. Da ih sada šutiram ne bih ih više nikad pogodio. U jednom trenutku smo prestali virovat da možemo dobit, ali uspjeli smo na kraju ovo izvuć – rekao je nakon susreta Širko.

Je li bilo prekršaja nad tobom u tom zadnjem napadu regularnog dijela prilikom postizanja trice?

- Sto posto je bio faul, dobio sam tijelo u tijelo u šutu. Nisam uopće gledao da li sam pogodio jer sam htio ić "napast" suca. Za Šibenik su u sličnoj situaciji svirali tri faula, sva tri su stoposto bila, kao i ovaj. A šut je ušao po Duhu Svetome.

Kakav je bio dogovor prije tih slobodnih bacanja?

- Bio je dogovor pa prvo pogodim, a drugo falijem. Ja sam prvo falija, a onda mi je doša sudac i reka da ne smim drugo falit namjerno. Onda sam to malo odglumija. Vidija sam da se na desnoj strani grade Siriščević i naš visoki. Gađa sam u obruč da mi se odbije tamo, odbila mi se. I onda sam biža na tricu. Bacija sam je pa šta bude.

Jesi li ikad odigrao ili vidio ovakvu utakmicu?

- Nikad! Ovo je pokazatelj da se u sportu događaju čuda, da nikad nije gotovo, da nikad ne treba prestat virovat. Nikome me dozvoljavamo da je bolji dok nas ne pobjedi.

CIJELI ČLANAK MOŽETE PROČITATI OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 16:42