Jakov Prkic / Cropix / CROPIX
DERBI UTAKMICA

ŽESTOKI DERBI A-1 LIGE Split nokautirao 'izraubanu' Cibonu na vrućim Gripama i vratio se u vrh, Širko junak velike pobjede

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 05. siječanj 2017. 20:56

Split je pobijedio Cibonu u velikom derbiju hrvatske košarke, prilično ispunjena mala dvorana na Gripama imala se čemu radovati. Ono što smo naglasili u najavi, ovo je bila 12. utakmica gostiju i prva domaćina u posljednjih mjesec dana, to se u jednom trenutku moralo osjetiti.

Osjetilo se u trećoj četvrtini kad je Split minus 6 (39:45) s poluvremena okrenuo na plus 4 (63:59). Negdje su Vukovi morali popustiti, pogotovo što su i sinoć bili bez Slavice (viroza) i Rozića (pojavio se tek u 25. minuti i odigrao do kraja četvrtine).

Mulaomerović je jednostavno bio prisiljen raubati osovinu Marinelli – Joksimović – Šakić od kojih je samo Joksimović na kratko predahnuo, takva eksploatacija i posljedično zamor materijala morao je doći na naplatu. Šakić je bio nezaustavljiv, 20 poena do poluvremena uz šut 6-7 (trice 2-2) i 6-7 slobodna bacanja ali kad je on na trenutak stao, Žuti su na pogon Filipovića, Širka i Najeva (osam koševa u trećoj dionici, sve asistencije Filipovića, ukupno 13), uz povećanu agresiju i diktiranje tempa pretrčali suparnika.

Filipović je Splitu donio prvo vodstvo (52:51) nakon uvodnih minuta (7:6), Širko je nakon toga iz kontre zakucao na otetu loptu i Žuti više nisu ispustili kontrolu utakmice. Da nije Šakić na ime dva puta izvukao prekršaj i realizirao četiri slobodna bacanja, Cibona bi ostala bez prilike u posljednjih deset minuta. Ovako je neizvjesnost trajala no Širko tricama i Kedžo širokim repertoarom nisu dopuštali da se ugrozi deveta pobjeda Žutih koja ih vraća u vrh ljestvice. Sjajna sezona se nastavlja, ova je pobjeda slađa i od one nad Cedevitom u Zagrebu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 19:03