Jure Miskovic / CROPIX / CROPIX
DOGUŠ TURNIR U ZADRU

ČEKAJU IH PREKALJENE ZVIJEZDE, A ONI SE TEK UPOZNAVAJU 'Na naše utakmice gledam kao na lijepu priliku da dobijemo neke pokazatelje'

Piše: Bernard PalekaObjavljeno: 20. rujan 2016. 20:28

Druga polovica rujna košarkašima Zadra donosi i prve važnije nastupe pred domaćom publikom na trećem Doguševu turniru jer osim jedne utakmice s američkim sveučilištarcima, sve ostale ogledne odigrali su izvan Zadra, od čega dvije posljednje u Mostaru. Pobjeda nad Rogaškom i poraz od Zrinjskog, to je učinak u Mostaru.

- Imamo momčad koja se tek upoznaje, zato su nam ove utakmice bitne. Evo, tek u Mostaru dobili smo Kristijana Krajinu za određenu minutažu, do kraja mjeseca trebao bi doći na razinu spremnosti za nekih 10 do 15 minuta - kaže trener Ante Matulović.

Na Daguševu turniru Zadar će, kao i prethodnih godina, nominalno biti najslabija družina.

Zadar, 080816. 
Dvorana Kresimira Cosica. Prozivka i trening KK Zadra pod vodstvom trenera Ante Matulovica.
Na fotografiji: Ante Matulovic, trener KK Zadra.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / CROPIX / CROPIX

- O tome ne treba posebno ni govoriti. Momčadi koje su dolazile na turnir i koje će ove godine nastupiti imaju znatno više novca i to je stvarnost. Opet, na naše utakmice na predstojećem turniru gledam kao na lijepu priliku da dobijemo neke pokazatelje, da igrači imaju motiv i priliku nadmetati se s drugima i svaka od naših utakmica bit će korisna.

Poslije niza oglednih utakmica pojavile su se primjedbe da mlađi igrači igraju nešto manje.

- Tako će biti dok se potpuno ne uhodamo. Ni oni, uvjetno rečeno, stari još se nisu uhodali, nisu prije igrali skupa. Klubu je prioritet ABA liga, a nema dvojbe da će A-1 liga biti prilika svima mlađima. Samo, daj Bože, da završi sapunica oko te lige...

Kako to mislite?

- Da se već jednom definira sve oko toga, da znamo svi što ćemo i kako. Valjda i hoće.

Je li Jakov Vladović potpuno spreman?

- Da. Ozljeda je prošlost, on je u punom radnom i igračkom režimu.

Zadar, 080816. 
Dvorana Kresimira Cosica. Prozivka i trening KK Zadra pod vodstvom trenera Ante Matulovica.
Na fotografiji: Jakov Vladovic, igrac KK Zadra.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / CROPIX / CROPIX

Što ste dobili s Igorom Marićem?

- To je vrijedan igrač, ima puno energije, a prethodno je pokazao da može biti na lijepoj razini postotka šuta i sigurno će nam biti od koristi.

Lovro Mazalin i Mislav Brzoja?

- Obojica već imaju stanovito iskustvo igranja i to je dobro. Mazalin je solidan u napadu, u obrani dobar, ima motivaciju, energiju i uklapa se u tzv. radnu momčad. Brzoja je pokazao da određene intervale može biti i prvi razigravač, što nam je bitno dok se za dva i pol do tri mjeseca ne vrati Lovre Bašić.

Zagreb, 200812.
Dolazak mladih hrvatskih kosarkasa selekcija U-18 na zagrebacki aerodrom, koji su osvojili zlato na Europskom prvenstvu u kosarci u Litvi.
Na fotografiji: Mislav Brzoja kapetan sa peharom.
Foto: Drago Sopta / CROPIX
Drago Sopta / CROPIX / CROPIX

Luka Tomas?

- On je junior, ali stalno će raditi s prvom momčadi i biti u prilici ući u roster od 12 imena. Za nj vrijedi što i za ostale. Ima volju, motiv, energiju, mentalno je “unutra” i pozitivno je što je konkurencija Toniju Jelenkoviću. Od takvih relacija klub može imati samo koristi.

Matulovićevu družinu do četvrtka i utakmice s Darušafakom Doguš čekaju samo treninzi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 09:15