Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media
ABA LIGA

FOTO: MRŠIĆ IMA RECEPT ZA PARTIZAN! CEDEVITA KORAK DO FINALA Zamalo prokockali nemoguće, ali pala je i treća ovosezonska pobjeda protiv Partizana

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 18. ožujak 2017. 21:57

Treća ovosezonska pobjeda protiv Partizana bila je ujedno i najvažnija za Cedevitu, koja je tako napravila prvi korak prema finalu ABA lige u kojem bi se za naslov najboljeg u regiji trebao dogoditi veliki okršaj sa Crvenom zvezdom.

Teško je bilo kakav drugi zaključak donijeti nakon utakmice u kojoj se potvrdilo da Veljko Mršić ima sjajan recept za Partizan, odnosno da Aleksandar Džikić nema baš nikakvo rješenje za ono što mu kolega pošalje na parket. I zato, bez obzira što su u drugom dijelu igrači beogradske momčadi pokazali "znakove života", ovu polufinalnu seriju bi bilo zgodno zaključiti dvokorakom...

Cedevita je pred lijepo ispunjenim tribinama Dvojke vrlo rano uspostavila kontrolu ove utakmice jer je uvodnih 5:0 pretvoreno u 11:2, a do devete minute u dvoznamenkatih 25:15 nakon što je John Shurna tricom najavio ono što će uslijediti u drugoj četvrtini. Za prvih 10 minuta na parketu Shurna je stavio 15 poena, uključujći 10 zaredom za 44:27 u 14. minuti.

Međutim, Amerikanac litavskog porijekla bio je tek jedna od svjetlih točaka momčadi Veljka Mršića u kojoj je gotovo sve funkcioniralo savršeno. Devet Mršićevih igrača se upisalo među strijelce za nešto više od četvrtine, uz Shurnu su sjajan poticaj s klupe dali i Toni Katić te Mirza Begić, a luksuz da jedan Luka Babić ulazi u igru nakon 10 minuta košarke dok Cedevita uz "gol" (tek jedan poen) Marka Tomasa gradi gotovo nestvarnu prednost za polufinale ABA lige sugerira i dosta rezerve u momčadi hrvatskog prvaka.

A kako je zapravo izgledala utakmica u subotu navečer najbolje dočarava sekvenca sekundu prije kraja poluvremena kad je Katić u borbi za loptu na svojoj polovici između Jamonta Gordona i Đorđa Majstorovića izborio slobodna bacanja za odlazak s najvećih +19 (54:35) na odmor.

Sve je pak trebalo završiti vrlo rano u drugom poluvremenu kad se otišlo preko 20 razlike, točnije na +23, ali prebrzo je to prepolovljeno s četiri vezane trice gostiju. Gordon, Hatcher, Birčević i Veličković vratili su nadu Partizanu koji je nešto kasnije u trećoj četvrtini došao na samo 63:57 nakon "breaka" od 22-5. Bliže Cedevita goste nije pustila, a za dvoznamenkastu prednost na ulazu u posljednjih 10 minuta pobrinuo se Begić blokadom i koš-faulom unutar dvadesetak sekundi.

Kombinirano s Bilanove tri osobne pogreške bilo je to dovoljno da slovenski centar ostane na parketu možda i duže no što bi to inače bio slučaj. Definitivno je pomoglo jer je Begić zatvorio reket u razdoblju kad je stao šut s obje strane. Cedeviti je na taj način ostalo dovoljno prostora za disanje da Boatrighotva izgubljena lopta i Birčevićeva trica na ulazu u posljednje tri minute nisu bile kobne...

Linker
27. travanj 2024 01:51