Foto: Darko Tomas / CROPIX
BOŽIĆ U DVOJCI DOMA SPORTOVA

NAJVEĆI REGIONALNI DERBI Cedevita će danas ugostiti Zvezdu, koja u ABA ligi još iz prošle sezone ima 24 pobjede za redom

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 25. prosinac 2016. 09:35

Dašak NBA lige u Zagrebu. Naime, na Božić će se u Domu sportova od 19 sati igrati najveći regionalni derbi, okršaj 15. kola ABA lige, u kojem Cedeviti dolazi Crvena zvezda.

- Atipična je to situacija jer nikad do sada se kod nas nije igralo na Božić - kaže kapetan Cedevite Miro Bilan.

- Međutim, čujem da prodaja ulaznica ide jako dobro, očekuje se puna dvorana pa ćemo imati obavezu nagraditi gledatelje što će taj dan doći gledati derbi.

Možemo to nazvati i “Božićem u Dvojci”. Ali daleko od toga da je slavljenički raspoloženje zajamčeno s obzirom na to da u goste dolazi momčad, koja je u četvrtak srušila Real Madrid nakon što su ove sezone u Beogradu već padali Barcelona i Maccabi Tel Aviv. Pritom Zvezda još nema poraz u ovom izdanju ABA lige, a računajući prošlu sezonu serija regionalnih pobjeda je na 24 za redom.

Zagreb, 091216.
Dom sportova, Trg Kresimira Cosica.
Utakmica 10. kola A 1 lige,
KK Cedevita - KK Cibona.
Na fotografiji: Toni Katic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

- Velik je to protivnik. Oni dominiraju ABA ligom i stvarno igraju dobru košarku. Vrhunska obrana im daje sigurnost u napadu, a u dosadašnjih 14 kola prosječno pobjeđuju sa 20 razlike. To dovoljno govori o njima. Što se tiče nas, nadam se da možemo odigrati dobru utakmicu i uz podršku navijača, koje pozivam da dođu nakon božićnog ručka, možda možemo iznenaditi Crvenu zvezdu - rekao je trener Veljko Mršić.

Kako je Cedevita dobila 12 od posljednjih 13 utakmica u ABA ligi i Eurokupu, a pritom se u PH protiv Cibone i Zadra također igralo većinom s prvotimcima, Mršićeva momčad unazad dva mjeseca ima omjer 14-1 i dovoljno razloga za optimizam.

- Unatoč brojnim izostancima zbog ozljeda, imali smo dovoljno sreće i znanja uglavnom igrati dobro. Kroz studeni i prosinac smo izgubili samo od Karpoš Sokola, ali naša igra može biti još i bolja te se nadam da ćemo, kad se svi oporavimo, u drugom dijelu sezone igrati još bolju košarku.

U međuvremenu treba nastaviti pobjeđivati, a ova sa Zvezdom bi lansirala Cedevitu prema drugom mjestu ABA lige koje još uvijek drži Partizan...

------------------------------------------------------------------

Ulaznice za utakmicu Cedevite i Crvene zvezde prodaju se po cijeni od 35 kuna preko sustava Eventim, a s obzirom na veliko zanimanje iz kluba pozivaju na što raniji dolazak u dvoranu da bi se izbjegle gužve na ulazima...

Dio prihoda (7,50 kuna od svake ulaznice) ide u humanitarne svrhe, točnije za Udrugu Bubamara, koja vodi Buba bar u Vinkovcima, a koji zapošljava isključivo osobe s poteškoćama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 15:22