Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
OPERATIVA

SPORTSKI DIREKTOR CIBONE NAJAVLJUJE SEZONU 'U klubu vlada dobra energija, svi se znamo, imamo dobru komunikaciju i neće biti nikakvih problema'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 20. rujan 2016. 20:39

Andrija Žižić, kako je bilo i planirano, zaključio je igračku karijeru sa svršetkom prošle sezone. No, 36-godišnjak, koji je u svojoj karijeri, osim za Cibonu, igrao između ostalih i za Split, Cedevitu, Barcelonu, Panathinaikos, Olympiacos, a s Maccabijem je postao i europski prvak, ostat će uz parket.

S Cibonom se u utorak dogovorio kako će ubuduće obnašati ulogu sportskog direktora.

- Moje zadaće bit će u organizaciji mlađih kategorija, treba posložiti sve u kadetima i u juniorima, a pomagati ću i radu s centrima. Uostalom, ovdje su skupila dobra ekipa i svi ćemo imati dosta posla na sve strane, a ja sam tu za pomoći koliko god bude potrebno - kazat će Andrija Žižić.

Vlada dobra energija

Naravno, radit će on dosta i oko slaganja nekih budućih momčadi.

- Kao starijeg igrača ionako su me i do sada konzultirali, tražili moj savjet.

Dogovor nije napravljen samo za ono vrijeme dok brat Ante bude dio Cibone. Jer, bit će to samo još ovu sezonu.

- Ne, nema veze s tim, ovo je dogovor koji je sklopljen za duže vrijeme. U klubu vlada dobra energija, svi se znamo, imamo dobru komunikaciju i neće biti nikakvih problema.

Osim što bi Andrija Žižić mogao uskoro i ići kao predstavnik Cibone na neke sastanke.

- Ha, ha, ha. Pa, nema problema, ja ionako znam sve ljude u košarkaškim vodama, neću imati problema s tim.

Zagreb, 110516. 
KC Drazen Petrovic.
13. kolo lige za prvaka izmedju Cibone i Gorice.
Na fotografiji: Andrija Zizic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Hoće li sjediti i na klupi?

- Za sada o tome nismo pričali, ali ja sam tu za svu vrstu pomoći. Nema nas puno u klupskoj operativi i svatko treba potegnuti koliko god može.

A kakva će biti Cibona ove sezone?

- Sad smo kompletni, vratio se Mula. Cibona je puno šira nego je to bila lani. To zahtjeva i obiman raspored u kojemu ćemo igrati tri natjecanja, tri lige, ali dovedeni su mladi, ambiciozni igrači, uz one starije koji će dati svoj doprinos u koji ne sumnjam, poput Rozića i Joskimovića, a tu je važan i dolazak Željka Šakića. Bit će puno utakmica, a momčad je, kažem, široka. Koliko će vrijediti, koliko će moći Cibona ove sezone, bit će bolje reći kad krene sezona. Treba ići postepeno i tijekom sezone vidjeti gdje nas sve može odvesti. U ovom trenutku meni Cibona izgleda dobro.

Andrija Žižić tako je uz direktora Domagoja Čavlovića i izvršnog dopredsjednika Ace Petrovića dobila i trećeg ključnog operativca u klubu. I svatko od njih morat će, kako kaže Andrija, uhvatiti se posla, jer za svakog će ga biti.

Zagreb, 290216.
KC Drazen Petrovic.
Utakmica 25. kola ABA lige izmedju klubova Cibona i Crvena Zvezda.
Na fotografiji: Stefan Jovic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX / CROPIX

10 dana do početka

Ne samo zbog tri natjecanja u kojima će igrati Vukovi.

Dodajmo kako su s povratkom Mulaomerovića i svi igrači na treninzima. Oporavio se i Domagoj Samac, a trenira i Emir Sulejmanović, koji je zajedno s prvim trenerom stigao iz reprezentacije BiH.

Do početka sezone, a Vukovi je otvaraju u Laktašima protiv Igokee, u okviru ABA lige, ostalo je još deset dana. Za to vrijeme Cibona će odigrati još dva pokusa, u srijedu protiv Krke u Novom Mestu, dok u subotu u Zagreb dolazi Olimpija. Za sada su Vukovi odigrali pet pokusa, svladali su dva puta Enisej te Olimpiju i Frankfurt Skylines, dok su izgubili u produžetku od Bruxellesa. Još nisu zaigrali u kompletnom sastavu. Trebali bi ovoga tjedna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 07:52