CROPIX
NEVJEROJATAN PORAZ

VIDEO: SNIMKA IZ ZAGREBA TREBALA BI POSTATI VIRALNI HIT Sin Franje Arapovića izveo potez o kojem će se još dugo pričati: 'Ovo je gore od one trice...'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 24. listopad 2016. 11:22

Cedevita je pronašla još jedan čudnovat način kako izgubiti dobivenu utakmicu, a snimka pobjedničkog koša Krke (82-83) trebala bi postati viralni hit.

Mrak Doma sportova zbog nestanka struje 3:37 prije kraja kao da je naznačio crnu sudbinu hrvatskog prvaka u 7. kolu ABA lige. Bahat pristup, preopuštena igra, loša kompozicija momčadi i neshvatljivi potez Marka Arapovića 4.9 sekundi prije kraja pri rezultatu 82-81. Stockton je ubacio sa strane (Krka je uhvatila skok u napadu, ali je Čebular nagazio crtu), a Arapović potpuno nepotrebno išao prebaciti loptu preko glave Babiću. Luković je presjekao i onda u skoku loptu koju je spašavao od auta čudesno jednom rukom kroz ruke i noge pognutog Arapovića dobacio do Čebulara koji polaže loptu u koš i Cedevitu gura u još dublju krizu.

Arapovićev potez podsjetio je lanjski Zubčićev šut za tricu protiv Limogesa kojim je Cedeviti oduzeo šansu za pobjedu.

- Još i gori - procijedio je trener Veljko Mršić koji je pogriješio i što nije pozvao minutu odmora, ako ni zbog čega drugoga, onda da smiri igrače i objasni da još nisu pobijedili.

- Marko je bio neozbiljan. Pokušava se vratiti u formu na pogrešan način. Dobra obrana, skok i pametna igra vraćaju igrača.

Kapetan Miro Bilan je sa 18 koševa bio najefikasniji cedevitaš.

- Mlad je, nadam se da će nešto naučiti za ubuduće. Trebao je samo uhvatiti loptu, držati je kod sebe i ne bismo mogli izgubiti.

No, nije Arapović jedini krivac za najveći ovosezonski kiks i poraz od najslabije momčadi dosad. Cedevita igra sve lošije, fizički slabija Krka imala je devet skokova više (ukupno 11 napadačkih!). Loš izbor igrača ovoga ljeta odrazio se i na to da u ekipi nema “kemije” i mirnoće. Barem ne onakve koja bi donijela rezultate.

Marko Luković (20 koševa) je opisujući Krku zapravo puno više rekao o današnjoj Cedeviti.

- Igrali smo kao da nam je posljednja utakmica u životu.

A Cedevitu kao da nije briga.

U trećem kolu A-1 lige Zadar je pobijedio u Trnskom Zagreb (86-93) i tako slavio drugi put u manje od 24 sata, nakon što je večer prije u Višnjiku bio bolji od Mege u ABA ligi. Jusupovi su dečki u prvom dijelu došli i do +12, ali je Zadar preokrenuo. Do pobjede su vodili Marinković (24) i Mazalin (21, 5/6 za tri). Kod domaćina Božić je odlično igrao punih 40 minuta i upisao 27 koševa (7/9) i devet asistencija.

- Bilo je jako teško jer igramo dan za danom, ali privikavamo se na taj ritam - rekao je Jakov Vladović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 20:45