Jamie McDonald/Getty Images
LOŠ NIZ

BARCELONA POPUCALA PO SVIM ŠAVOVIMA, TOMIĆ KAPETAN UMJESTTO NAVARRA: Teško igramo, ali treba gledati prema naprijed...

Piše: HinaObjavljeno: 21. veljača 2017. 13:41

Hrvatski košarkaški centar Ante Tomić, čija je Barcelona ispadanjem u polufinalu španjolskog kupa nastavila sa serijom loših rezultata, rekao je kako momčad teško trenira i igra, no da do kraja sezone još stigne popraviti stvari.

Igrači i trener su ovaj mjesec kažnjeni sa po 5.000 eura zbog slabe igre, a na trodnevni turnir španjolskog kupa u Vitoriju stigli su sa željom da osvoje trofej te tako zaborave loše igre u prvenstvu i Euroligi.

"Na kup smo došli dobri, u četvrtfinalu smo pokazali da je sve što se događalo prošlost i dobili smo Unicaju 82-70. Bila je to važna pobjeda nakon svega što se dogodilo. Kontrolirali smo skok igru, odigrali jednu kompletnu utakmicu", rekao je Tomić, a prenosi španjolska novinska agencija EFE.

No, u polufinalu je Barcelona poražena od Valencije sa 67-76, i tako se nastavila agonija. Kup je osvojio njihov najveći rival Real Madrid, što mu je četvrti naslov pobjednika kupa zaredom.

"U polufinalu je bilo sve suprotno od onoga kako smo odigrali u četvrtfinalu. U trećoj četvrtini smo pali i u napadu i u obrani", rekao je Tomić.

Barcelona se u prvenstvu nalazi na četvrtom mjestu s omjerom 14-5, iza Valencije, Iberostar Tenerifa i vodećeg Real Madrida. U Euroligi zauzima 12. mjesto među 16 momčadi.

"Puno nam treba na treninzima i utakmicama, teško treniramo i igramo. Ove sezone je bilo puno promjena, trenera, igrača, a imali smo i brojne ozljede. No, treba gledati prema naprijed, okrenuti se idućoj utakmici", izjavio je Tomić.

Ozljedom 36-godišnjeg kapetana Juana Carlosa Navarra, Tomić je preuzeo ulogu kapetana katalonske momčadi.

"Svaka ozljeda je bolna, posebno ove sezone jer nam se svaki tjedan nešto dogodi. Iako su rezultati loši, imamo dobru momčad, vjerujem i karakter, i uvjeren sam kako se do kraja sezone stvari mogu popraviti", dodao je Tomić.

Linker
19. travanj 2024 10:22