CROPIX
KIKS U DOMU SPORTOVA

BLIJEDI POČETAK SEZONE Cedevita porazom otvorila ABA ligu i najavila odlazak u Beograd

Nije dobro počelo. Košarkaši hrvatskog prvaka Cedevite u susretu su 1. kola nove sezone regionalne ABA lige izgubili na svom terenu od Budućnosti sa 70-80 (16-18, 16-16, 22-17, 16-29)
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 29. rujan 2016. 22:58

Premda je Cedevita u posljednjih deset dana dva puta, relativno lako, svladala Budućnost, premda je momčad koju od ove sezone vodi Vlado Šćepanović u Zagrebu bila bez pomoći tri nositelja, J.R. Reynoldsa, Nemanje Gordića i Suada Šehovića i iako je David Stockton odigrao vrhunsku utakmicu, doduše ne playmakerski, više šuterski, hrvatski prvak s kiksom je otvorio sezonu.

Budućnost je u Domu Sportova slavila sa 80:70 i gotovo sve što je napravila na ovoj utakmici, izuzev otvaranja drugog poluvremena bilo je manje-više blijedo.

Razbijena vojska

Marcus Williams je odlučio na otvaranju sezone biti ozbiljan, a to je dalo s početka smisao igre gostiju. Cedevita nije mogla uhvatiti ritam, Scotty Hopson je griješio, srljao, zaključio prvi dio sa šutom od 0-8 - do kraja je šutirao nestvarnih 0-10 - a Cedevita je bila bez smislene organizacije igre.

Na početku drugog dijela Budućnost je upala u krizu, Cedevita je nošena brzinom i šutom Stocktona napravila niz od 9-0, povela i sa 46:39, no Budućnost se opet uspjela vratiti. Bez prave kombinatorike u napadu, Cedevita je prijetila samo u tranziciji, a time niti centri nisu stvarali dubinu.

Konačno je Budućnost realizirala ovu utakmicu u svoju korist kad je u posljednjoj četvrtini Vlado Šćepanović postavio dva pokretnija centra u postavu, Bojana Subotića i Borisa Savovića. Cedevitine petice, Miro Bilan i Mirza Begić nisu se snašli na tu postavu gosta, a dojam je kako će s tim imati problema i u nastavku sezone.

Kad je Veljko Mršić pokušao spašavati stvar, kad je na svoje visoke pozicije gurnuo brže Marka Arapovića i Karla Žganeca, Budućnost je već vodila sa 70:60 i do konca je ostalo manje od pet minuta igre.

Jer, pogađali su trice Savović, Popović, Sead Šehović, a onda i Vranješ. Nije pomogla niti Cedevitina zona, nije pomoglo ništa.

Na koncu najbolje će sve reći o ovoj utakmici omjer asista, Budućnost ih je podijelila 22, Cedevita za trećinu manje, njih 15...

Iako je Budućnost na turniru u Zadru pred pet dana izgledala kao razbijena vojska, ona je ta koja je bolje otvorila sezonu. Štoviše, ona je ta koja je uzela vrijednu pobjedu u gostima, a pri tome je igrala bez tri važna igrača.

U ponedjeljak kod Zvezde

Da stvar po Cedevitu bude teža, ona već u ponedjeljak ide na noge Crvenoj zvezdi u Beograd. Iz perspektive kako su se doimale njezine dionice nakon utakmice u četvrtak, sve osim starta u sezonu s 0-2 bilo bi malo čudo.

Linker
19. travanj 2024 11:27