CROPIX
PROMJENE POD TORNJEM

CIBONA SUZILA TRENERSKI IZBOR NA SAMO DVA IMENA: EVO TKO SU GLAVNI KANDIDATI 'Ponudili su mi da budem pomoćni trener, a to je ipak ponižavajuće'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 13. lipanj 2017. 16:46

Damir Mulaomerović u ponedjeljak ujutro stigao je na sastanak u Cibonu. Ugovor mu je istekao s posljednjom utakmicom sezone, majstoricom kontra Cedevite, a nakon pola sata sastančenja izašao je iz kluba s definitivnim rastankom.

- Ponudili su mi da budem pomoćni trener, ali to je za mene ponižavajuće. Pitao sam i tko će biti trener, ali mi nisu znali odgovoriti. Hvala Zagrepčanima na velikoj podršci koju su nam pružili, hvala mojim igračima koji su pokazali neviđeno htijenje i volju ove sezone, a po mome sudu mi smo rezultatski napravili maksimum, pa i više od toga u okolnostima koje smo imali. Nadam se da će novi trener napraviti barem iste rezultate kao mi ove sezone jer Cibona je moj klub i to će uvijek ostati, želim joj sve najbolje - kazao je Damir Mulaomerović, koji već skicira plan puta na Ljetnu ligu u Las Vegas, gdje će biti u stožeru Brooklyn Netsa.

Uvreda za Mulu

Mulaomerović je, dojam je to, želio na gospodski način zaključiti priču sa Cibonom, iako ga je, to nije skrivao, uvrijedila ponuda za mjesto pomoćnog trenera.

Odlazak Damira Mulaomerovića nije iznenađujući, on je ionako visio u zraku tijekom cijele ove sezone, a s obzirom na odnose u klubu, nije bilo za očekivati da će se suradnja nastaviti.

- Ugovor s Mulaomerovićem je istekao, a mi smo mu ponudili da bude pomoćni trener ako nema neku drugu ponudu - objasnio je Domagoj Čavlović, direktor kluba.

Zašto su raskinuli s trenerom?

- Nismo raskinuli, njemu je istekao ugovor.

A kad će Cibona dobiti novog trenera?

- Vjerujem u sljedećim danima - zaključio je ovaj kratak razgovor Domagoj Čavlović.

Zagreb, 010617.
KC Drazen Petrovic.
Peta utakmica finalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske,
KK Cibona - KK Cedevita.
Na fotografiji: Smogovci, navijaci Cibone.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Ono što se u međuvremenu počelo kotrljati jest da je Cibona blizu opcije A, koju je još prije koji mjesec spominjao Čavlović. A to znači kako bi proračun mogao biti veći od ovogodišnjeg, a možda pojačan i generalnim sponzorom.

U isto vrijeme počela je kružiti informacija da bi Cibona već do konca ovoga tjedna mogla imenovati Slobodana Piksija Subotića kao novog trenera.

Piksiju igra i Italija

Ime Piksija Subotića barem se četvrti put spominje u kombinacijama oko Cibone u posljednjih nekoliko godina, on je bio u najozbiljnijim kombinacijama i za klupu Cedevite ovih dana, ali od toga, očito je, neće biti ništa. Kao što se do sada “brak” Subotića i Cibone nije dogodio, što ne znači da ovo nije najozbiljnija od svih dosadašnjih priča.

Uostalom, došli smo i do Subotića, ali i on je bio kratak.

- Što se to priča po Zagrebu? Ja sam vrlo blizu ugovora u Italiji - kazao je trener, koji je u posljednje tri godine bio izvan ruke vodeći klub u Bejrutu.

Cibona, naravno, nije odustala niti od opcije oko Ivana Velića, prošlosezonskog trenera Jollyja, o kojemu pod Tornjem imaju dobro mišljenje, ali kako je ovo vrlo dinamično razdoblje, tako je moguće i da se još netko pojavi u kombinacijama za klupu Vukova.

Već do konca ovoga tjedna priča bi se mogla rasplesti, a za Cibonu je važno dogovoriti ime trenera što je moguće prije jer u momčadi je ostalo malo toga od ove sezone pa će, s obzirom na želje novog trenera, ali i mogućnosti kluba - proračun je tu ključna stavka - trebati pošteno i temeljito pretražiti tržište.

A bez imena prvog trenera u to se neće ići.

Konačno, valja zaključiti i da je Damir Mulaomerović s Vukovima napravio dobar posao, ovo će mu biti važna škola u trenerskoj karijeri, koja će, s obzirom na njegovu posvećenost i energiju, sasvim sigurno biti uspješna.

Proračun bi trebao biti veći

Iako se nije osvojio trofej, Mulaomerovićevih godinu i pol pod Tornjem nije bilo loše i bit će mu to odskočna daska za neki inozemni angažman.

Spominjao se već turski Banvit, je li to još uvijek u igri, doznat ćemo vrlo skoro. No, on će prvo u Las Vegas, a Cibona će s novim trenerom u novu sezonu.

Navodno i većim proračunom, što prevedeno znači i veće ciljeve. No, naslušali smo se već obećanja pod Tornjem, pa je svima jasno da za zaključke i neke realne projekcije sljedeće sezone vrijedi malo pričekati.

Linker
20. travanj 2024 04:30