Ivan Klindic / CROPIX / CROPIX
POTRES U KOŠARKAŠKOJ REPREZENTACIJI

'DRNIŠKI ORAO' NE ŽELI OPROSTITI OTKAZE, SPOMINJU SE I TRAJNI IZGONI 'Ne može to tako! Da sam ja igrač ne bi ih volio vidjeti na drugom okupljanju!'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 27. srpanj 2017. 23:57

Bilanov otkaz je, naravno, aktivirao i priču o tri prethodna, koja su izborniku uručili Mario Hezonja, Ante Žižić i Ivica Zubac, a na tu temu je ponovo vrlo oštar bio Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza...

- Otkazi najteže padaju izborniku, ali i na razini Saveza razmišljamo kako riješiti taj problem. S jedne strane imate Bendera, koji nakon Ljetne lige dolazi u reprezentaciju, a s druge one koji neće, ne mogu ili ne žele igrati nakon te iste Ljetne lige. Savez mora naći način kako odgovoriti na otkaze. Neću prihvatiti činjenicu da netko ne želi igrati danas, a želi sutra. Zašto? Zato što imate ostale igrače koji žele pa se izbornik nađe u problemu jer momčad se može kontrolirati samo ako to svlačionica dopusti.

Između redaka se dalo naslutiti da Vranković cilja na pravilo o “trajnom izgonu” za svaki neopravdani otkaz.

- Da sam ja igrač, ne bih volio sutra u reprezentaciji vidjeti nekoga koji u proteklim godinama nije prošao ono što sam ja prošao. Zbog toga, ponavljam, ne mogu prihvatiti da netko nije spreman ovo ljeto, a došao bi sljedeće.

Dodatno je ovo elaborirao i Aco Petrović...

- Mnogi su se pitali zašto su se Ukić, Simon, Bogdanović i Šarić očešali o klince, koji nam mogu dati kvalitetu više jer nitko nije glup reći da nam Zubac i Žižić to ne mogu dati. Naši stariji igrači ljuti su na njih jer nisu prepoznali trenutak nakon što smo se prošle godine u Torinu digli kao feniks, ispali od Srba za jednu loptu u četvrtfinalu OI. Svi smo očekivali da će jedan Žižić, koji je od Cibone dobio sve kao nijedan hrvatski igrač prije njega, doći u reprezentaciju i dati koji postotak kvalitete više. Zato su se ti starosjedioci osjetili uvrijeđenima. S druge strane, jedan telefonski poziv Marku Popoviću bio je dovoljan da dođe biti ispomoć Ukiću, pomogne da nemamo “rupu” kao u trećoj četvrtini protiv Srbije. Isto tako, Marko Tomas je, unatoč reprezentativnoj kalvariji s ozljedama, prihvatio poziv jer se osjeća spremnim. Dalje, nakon Eurobasketa dvije godine nema velikog natjecanja. Ja jesam miran, ali ako se kojim slučajem ne plasiramo na SP u Kini, neće nas biti ni na OI u Tokiju. Kad bi onda svi oni trebali zaigrati za reprezentaciju?! Ove godine su trebali biti tu!

Linker
25. travanj 2024 10:15