CROPIX
ZADAR BASKETBALL TOURNAMENT

FOTO: PONOVNO UZAVRELO NA VIŠNJIKU Moćni CSKA ipak porazio hrabre Zadrane: Brojni NBA skauti okupirali tribine zbog briljantnih igrača na parketu

Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 23. rujan 2017. 00:37

ZADAR – CSKA 68:97 (18:18, 13:20, 11:36, 26:23)

ZADAR: Bašić (6), Ivanov (2), Kraljević (6), Jelenković (11), Krajina (6), Vuković (9), Prša (1), Brzoja (4), Špralja (6), Tomas, Božić (17)

CSKA: De Colo (21), Katsivelis (12), Westermannn (6), Astapakovič (5), Korobkov (4), Clyburn (8), Higgins (13), Kulagin (2), Hrjapa (6), Hines (7), Hunter (9), Makiev (4)

-------------------------------------------------------

Snažan otpor zadarske momčadi na otvaranaju utakmice malo tko je očekivao, međutim prema zbivanjima na parketu možemo zaključiti kako se vodila velika bitka s moćnim CSKA-om! U konačnici su ipak slavili Moskovljani koji do kraja dvoboja ni jednoga trenutka nisu podcijenili Zadrane, naprotiv igrali su žestoko, posebice u trećoj četvrtini, kao da je riječ za njih najvažnijoj natjecateljskoj utakmici. Svejedno, unatoč porazu moglo se čuti i zadarsku pjesmu navijača, zbog zakucavanja Vukovića na efektno dodavanje Luke Tomasa ili pak poslije trice Jelenkovića, piše Zadarski.hr.

Vratimo li se na prvu dionicu nemoguće je ne zabilježiti atraktivan pokušaj zakucavanja Lovre Bašića, potom dvije njegove trice. Njemu se jednim projektilom priključo Šime Špralja, dok je Filip Kraljević dijelio "banane", Domagoj Vuković zakucavao... Imao je u 13. minuti Zadar vodstvo 25:22, nakon druge Špraljine trice. Onda je ruska "međunarodna lokomotiva" na francusko - američki pogon, tricama Nanda De Cola, Higginsa i Hinesa, povukla seriju 11:0 i okrenula priču u drugom, posve očekivanom smjeru... I tako sve do kraja dvoboja "ruski medo" bivao je sve ljutitiji!

JAKOV KITAROVIĆ NA VIP TRIBINI ZADARSKE DVORANE

Na ZDB-u igru košarkaških velikana pozorno je gledao i Jakov Kitarović, suprug Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, pod čijim se pokroviteljstvom održava najjači europski pripremni turnir. Gospodin Kitarović utakmice je pratio u društvu Zdenke Zrilić organizatorice turnira i doc.dr.sc. Tomislava Madžara posebnog savjetnika Predsjednice RH za zdravlje i sport.

NBA "SKAUTI" OKUPIRALI VIŠNJIK

Zvučna imena europske košarkaške scene privukla su na Zadar Basketball Tournament 2107 podosta stručnjake koji u igračima vide ono što nešto izvan "dometa" oka prosječnog gledatelja. Emilio Kovačić, skaut Phoenixa, Danko Cvjetičanin (Brooklyn), Vjeran Bošnjak (Utah), Boris Vukobrat (Oklahoma), Massimo Biasin (Oklahoma) i Danko Miholić (Atlanta). Do kraja turnira očekuje se još akreditiranih NBA promatrača, predstavnici, Indiane, Aleksandar Pajović i Minnesote , Nikola Koprivica.

Radost loptanja pod obručima

Tradicionalni "Kids' Day" održat će se u suradnji sa Školom košarke Zadar na obnovljenim terenima ŠC Višnjik u subotu ujutro s početkom u 10 sati. Kao i svake godine, s djecom će igrati zvijezde iz svih klubova koji sudjeluju na turniru.

Bambergu pobjeda protiv prvaka Europe

Fenerbahce Dogus – Brose Bamberg 89:90 (22:17, 10:13, 21:19, 16:20, 10:10, 10:11)

U euroligaškom ogledu na zadarskom parketu dvorane, posve uzbudljiva završnica, koja je u konačnici otišla u dva produžetka. U dodatnih deset minuta pobjeda je otišla na stranu njemačkog Brose Bamberga.

Raspored za subotu: CSKA – Bayern (18) i BC Khimki – Fenerbahce Dogus (20.30)

Linker
19. travanj 2024 09:55