CROPIX
POSLASTICE POD OBRUČIMA

FOTO: SPEKTAKL NA VIŠNJIKU: POČEO 'ZADAR BASKETBALL TOURNAMENT' Zadar osvojio Zadrane velikom borbenošću protiv sjajnih Bavaraca

Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 22. rujan 2017. 01:04

ZADAR – BAYERN MUNCHEN 68 : 78 (10:24, 22:19, 16:17, 20:18)

ZADAR: Bašić (9), Ivanov (11), Kraljević (2), Jelenković (5), Krajina (11), Vuković (11), Prša, Brzoja (5), Špralja, Tomas, Božić (14).

BAYERN MUNCHEN: Hobbs (6), King (2), Cunningham (13), Đedović (20), Redding (9), Barthel (5), Gavel, Ogunsipe, Booker (10), Zirbes (13), Jallow.

---------------------------------------------------------

Samo hrabro, poručili su na otvaranju dvoboja, navijači Zadra svojim igračima, svjesni kako ispred sebe imaju snažnju njemačku momčad u kojoj gotovo pa nema slabe točke. U konačnici podnošljiv poraz, slijed je svega ranije zaključenog, ali je pljesak koji je otišao na stranu Zadrana dobro zatitrao svod dvorane "Krešimir Ćosić", piše Zadarski.hr.

Svejedno, podosta respekta osjetilo se kod svih domaćih igrača izuzev Kristijana Krajine koji je guštao u borbi sa suparničkom obranom. K tomu pogodio je jednu od dvije zadarake trice do odmora, druga je otišla uz ime Mislava Brzoje.

Odmah valja kazati da trener Aramis Naglić nije mogao računati na ozlijeđene, Jakova Vladovića i Prestona Knowlesa koji je pak utakmicu gledao s klupe. Unutra je bio i Luka Božić, lanjski MVP prvenstva Hrvatske, koji je očito bio impresioniran novom sredinom. Ali nema mu se što zamjeriti, jer ovakve pripremne utakmice napose snažan turnir kao što je Zadar Basketball Tournament prigoda je za sazrijevanje svake vrste. To se i potvrdilo u kasnijim minutama kad je trema usahnula.

Ono čime su Zadrani osvojili svoje Zadrane jest borbenost , čak su prvom dijelu utakmice bili i bolji skakači, primjerice Domagoj Vuković je iza svojeg imena imao četiri upisana skoka. Kroz prvih dvadeset minuta bilo je vidljivo kako organizacija igre "šlepa", ipak, unatoč svemu Lovre Bašić je imao četiri dodavanja. U domaćoj seriji 10:2, bilo je i obećavajućih detalja, pa se u svlačionici otišlo veselije nego iz razdoblja kad se Bayern na trenutak odvojio na 35:14, srećom nije dugo trajalo, iako su Nijemci išli punim gasom! Božić je pak s tri trice "blagoslovio" otvaranje treće dionice i zaradio veliki pljesak potpore za osjetno približavanje Bayernu(41:43) u 24.minuti!

Zar mislite da se nije čulo: "Igraj Zadre volimo te mi!" Morao se, iako je zasigurno planirao drukčije, s klupe ustati i Aleksandar Đorđević kako bi na taj način potaknuo igrače i zaustavio poniranje svoje momčadi. Imalo je sve skupa odjeka jer su Bavarci polako počeli dizati prednost, gradili su prostor za otvorene šuteve prema obruču.... Slična priča odvijala se kroz posljednju četvrtinu u kojoj je Zadranima počela kopniti snaga, ipak, Vuković je svojom trećom blokadom probudio sve na tribinama, dok je Božić novom tricom opet razgalio navijače. I onda je je za kraj Vuković dva puta zakucao u NBA stilu...

Linker
18. travanj 2024 11:41