Profimedia, Abaca
OSUO PALJBU

LITVA SE JOŠ NE MIRI S TIME DA JE SLOVENIJA PRVAK EUROPE Izbornik im je Srbin, a ključni igrači nisu Slovenci! Kakve veze Randolph ima sa Slovenijom?!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. listopad 2017. 00:51

Iako su prošla puna dva tjedna od završetka Eurobasketa na kojem je senzacionalno naslov europskog prvaka uzela Slovenija, neki se još uvijek ne mogu pomiriti s takvim raspletom.

Litva je na europsko natjecanje tigla s velikim očekivanjima, no unatoč tome što je grupnu fazu završla kao prva u skupini s četiri pobjede i samo jednim tijesnim porazom od Gruzije na otvaranju, završila svoj EP u osmini finala porazom od Grčke.

Imala je Litva na kraju i najboljeg skakača te asistenta na turniru, no ništa joj to nije pomoglo, a glavni tajnik litavskog saveza Mindaugas Špokas okomio se na Sloveniju zbog toga što je imala previše članova različitih nacionalnosti.

"Htio bih nešto reći o fenomenu Slovenije o kojem se toliko govori. Da, igrali su odlično, ali ključni igrači i trener uopće nisu Slovenci i to stavlja veliku mrlju na taj uspjeh. Svaka čast Randolphu, ali kakve on ima veze sa Slovenijom?! To posebno vrijedi za trenera Kokoškova, koji je Srbin. Vjerujem da je to za njih slatka pobjeda i veliki naslov, ali sve bi bilo još slađe da su do toga stigli bez takvih naturaliziranih igrača. Osobno puno više cijenim uspjeh Latvije koja ima samo svoje igrače", rekao je Špokas na čije kritike je brzo reagirao i tajnik slovenskog saveza:

"Takve kritike smoi očekivali, ali činjenica je da pravila nismo izmislili mi već netko drugi. Mi smo ih samo znali iskoristiti", rekao je slovenskim medijim Radoslav Nesterović.

Linker
24. travanj 2024 03:55