Foto: Srecko Niketic / CROPIX / CROPIX
U ČETIRI DVORANE

POREČ EPICENTAR ŠKOLSKOG SPORTA U Istri se do 6. svibnja održava se Svjetsko školsko prvenstvo u košarci

Piše: Edi DžindoObjavljeno: 30. travanj 2017. 20:29

Poreč je, uz svoju okolicu, vidljivo epicentar za sportaše, ali i mlade, što je upravo Hrvatski školski sportski savez uspio dokazati Međunarodnoj školskoj sportskoj federaciji prilikom dobivanja domaćinstva 24. svjetskog školskog prvenstva u košarci.

Igraju i Dubrovčani

Prvenstvo će se održati u četiri dvorane te na šest različitih terena svakodnevno, Žatiki, koja će natjecateljima i natjecateljicama pružiti dva terena, Intersportu u hotelskoj oazi Zelenoj laguni, u kojoj natjecatelji odsjedaju, i Velom Joži u Poreču te u Sportskoj dvorani Pazin.

Na svjetskoj smotri nastupit će čak 60 momčadi, 32 muška i 28 ženska sastava. Srednjoškolci su u Istru doputovali s čak četiri kontinenta Azije, Europe, Južne Amerike te Oceanije. Na prvenstvu ćemo možda imati priliku vidjeti prve korake potencijalnih NBA zvijezda, iako SAD ne nastupa u Poreču.

Hrvatska reprezentacija kao domaćin turnira ima pravo nastupit s dvije škole u obje kategorije, dakle, s ukupno četiri vrste. Momčad iz zagrebačke III. gimnazije, koja je puna kadeta i juniora Cibone, s visoko postavljenim ciljem vodi Boris Gnjidić, naš bivši košarkaš, koji je za vrijeme igračke karijere velikanu CSKA-u ubacio 24 poena kao član Krke iz Novog Mesta. Maro Puljić trener je Gimnazije Dubrovnik, koja će dati sve od sebe da pruži što jači otpor.

Svaki dan od 9 sati

Zagrebačka III. gimnazija nastupa i u ženskoj konkurenciji, a trenira je još jedno poznato košarkaško lice Ana Čačić. Uz Zagrepčanke, u Istri će Hrvatsku predstavljati i Šibenčanke, a trener im je Marijan Tepić.

Grupna faza prvenstva započinje u nedjelju u 9.00 sati, a ceremonija otvaranja je u 19 sati u Intersport dvorani. Svih 730 igrača i igračica, 120 trenera i trenerica te još mnoštvo drugih spremno je za košarkaški spektakl!

Linker
17. travanj 2024 06:59