Boris Streubel / Getty
RUŽNE MALVERZACIJE

SAMO U HRVATSKOJ Kako je ovo uopće moguće? Cijela regija priča o nevjerojatnoj utakmici: Košarkašice u sramotnom antiderbiju izgubile 218-0!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 04. travanj 2017. 10:12

Riječka košarka doživjela je još jedan veliki poraz iako je jedan klub ostvario najveću pobjedu u svojoj povijesti. Ipak, tema nije 218:0 koliko su mlađe kadetkinje riječkog FSV-a pobijedile gradskog rivala Kvarner, već ‘plivanje’ u sivoj zoni pravila i rupa u propozicijama koje su iskoristili čelnici Kvarnera čije seniorke igraju kvalifikacije za popunu A-1 lige.

Priča ide ovako: Odlukom UO HKS-a od 14. veljače Kvarner je kažnjen sa 20.000 kuna i zabranom nastupa u kvalifikacijama za A-1 ligu zbog činjenice da u županijsko natjecanje nije uključio ekipu mlađih kadetkinja. No, odluka očito nije bila konačna, jer je Kvarner na brzinu oformio mlađekadetsku ekipu i uključio ih u županijsko natjecanje, a u nedjelju sa seniorkama pobjedom protiv Dubrave krenuo u lov na A-1 ligu.

Ova vijest vjerojatno ne bi ni došla na novinske stupce da mlađe kadetkinje Kvarnera na regionalnom turniru u Gospiću iz dvije utakmice nisu izašle s koš-razlikom 5:322! Uz spomenuti poraz 218:0 od FSV-a, poražene su i od domaćina Gospića sa 104:5...

Drugačije nije moglo ni biti budući da je mlađekadetska ekipa Kvarnera očito oformljena “preko noći i za jednokratnu uporabu”, kako bi se ispunila forma u propozicijama te seniorska ekipa dobila mogućnost plasmana u A-1 ligu.

Nije nevažno spomenuti da djevojke koje su igrale za Kvarner nisu iz Rijeke već dolaze iz 70-ak kilometara udaljenog Vrbovskog i da su bile 2-3 godine mlađe od svojih suparnica te da su iskorištene zbog nekih viših interesa. Kojih? Morali bi ih objasniti čelnici Kvarnera, možda i HKS-a kao krovne institucije hrvatske košarke.

Linker
19. travanj 2024 14:49