CROPIX
SAMO JEDAN JAK KLUB

ŠIBENSKA KOŠARKA PRED POVIJESNIM DOGOVOROM Jolly JBS se gasi, Josip Stojanović postaje sponzor ujedinjenog kluba GKK Šibenik

Piše: ANTE JURIČEV - TALIJAŠObjavljeno: 08. lipanj 2017. 17:33

Brojni ljubitelji šibenske košarke, točnije oni koji već dulje vrijeme zagovaraju tezu da je Krešimirovu gradu potreban i dovoljan samo jedan jak klub, konačno bi trebali doći na svoje.

Naime, ovih je dana pokrenuta inicijativa i vode se intenzivni razgovori o spajanju GKK Šibenik i KK Jolly JBS u jedinstveni klub. I to nakon fenomenalne sezone oba kluba u kojoj su "građani" osvojilo prvo mjesto u regularnom dijelu prvenstvene sezone i ispali potom u polufinalu play-offa od Cibone, dok su jollyjevci bili treći u prvenstvu i igrali protiv Cedevite finale Kupa Krešimira Ćosića.

Tijekom dosadašnjih razgovora čelnika klubova, u koje su uključeni i predstavnici glavnog sponzora GKK Šibenik - turske Dogus grupe, postignut je zasad načelni dogovor o spajanju dva kluba tako da se Jolly JBS ugasi, a njegov vlasnik, poznati poduzetnik Josip Stojanović, postane sponzor i član Uprave kluba pod dosadašnjim imenom GKK Šibenik. Klub će zadržati sva obilježja "građana", dakle narančaste dresove i šalove, s time da će dresove krasiti logotip Mercedesa čiji je Stojanović ovlašteni zastupnik u Hrvatskoj. Novi direktor "novog" kluba trebao bi biti dosadašnji sportski direktor Jollyja Davor Vidačak, dok bi trenersku palicu također preuzeo jollyjevac, vrsni košarkaški stručnjak Ivan Velić.

Ovoj inicijativi veliku potporu daju i čelnici Grada Šibenika iz čijeg su se proračuna oba kluba dosad sufinancirala jednakim novčanim iznosom.

- Uključeni smo u ovu priču, premda se glavni razgovori vode između čelnika dvaju klubova. Grad Šibenik zdušno podržava ideju o jednom klubu. Dosta je bilo dijeljenja u sportu i košarci zbog nekakvih osobnih animoziteta. Čelnicima oba kluba jasno smo kazali da želimo jedan jak košarkaški klub u financijskom i igračkom smislu. Dakle, želimo jedan moćan klub koji će šibenskoj košarci vratiti onaj davni zlatni sjaj i čije će ambicije biti iznad igranja u A-1 ligi. Vjerujem da će do konačnog dogovora aktera doći i da će u idućoj sezoni šibenski ljubitelji košarke zdušno navijati za jedan klub - rekao je šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić i dodao kako taj novi klub može računati na milijun kuna iz gradskog proračuna.

Zanimljivo je da su o ovoj temi oba klupska čelnika zakopčana do grla. Ni Davor Vidačak, sportski direktor Jollyja, ni Ante Grbac, direktor "građana", nisu htjeli pred mikrofon. Samo su poručili da je prerano o tome govoriti, da još ništa službeno nije dogovoreno te da će o svemu izvijestiti javnost kada za to dođe vrijeme.

No, prema našem dobro upućenom izvoru u pregovore, već se slaže i financijska konstrukcija "novokomponiranog" šibenskog kluba. Prema njoj, u novu sezonu klub bi ušao s budžetom od gotovo deset milijuna kuna. U njemu bi, uz proračunska sredstva Grada Šibenika od milijun kuna, participirali podjednakim izdašnim sponzorstvom Dogus grupa i Josip Stojanović te Nacionalni park Krka koji je i dosad financirao GKK Šibenik. Navedena financijska sredstva više se nego dovoljna za slaganje kvalitetnog igračkog rostera s kojim bi se Šibenčani mogli "potući" za trofeje sa zagrebačkim klubovima, ali i za igranje u europskoj Ligi prvaka za koju je dobivena pozivnica.

A u tom igračkom kadru zasigurno će se naći Ivan Novačić, kojega veže ugovor s Jollyjem, te njegov dosadašnji suigrač Amerikanac Mike Scott, dok s druge strane mogućnost produljenja ugovora s "građanima" imaju centri Ive Ivanov i Turčin Izet Turkylmaz, uz domicilne igrače Badžima, Bašića, Radovčića i Blaću.

Linker
14. travanj 2024 02:41