screenshot
NA SVJETSKOM PRVENSTVU U-19

VIDEO: PA DOBRO CURE, ŠTO JE S GLAVOM?! Samo par trenutaka nakon što su promašile na jedan koš, ruske košarkašice krenule na drugi i sebi zabile tricu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. srpanj 2017. 17:42

Ženska košarka već nas je nekoliko puta kroz povijest dobro nasmijala bizarnim potezima na parketu, a tradicija se eto nije prekinula niti na Svjetskom prvenstvu za djevojke ispod 19 godina, koje se upravo održava u Italiji.

Na drugoj od tri utakmice po skupinama Rusija je igrala protiv Španjolske, a njene igračice izvele su nešto što je dobrano nasmijalo gledatelje na tribinama.

Kod vodstva Rusije 47:33 u 3. četvrtini Darija Kurilčuk odlično je proigrala Olesiju Safonovu, no ova nije uspjela zabiti. Ostala je lopta za Rusiju, a nakon što su njihove suigračice izvele loptu pod košem 18-godišnja Safonova je, samo nekoliko trenutaka nakon što je napadala na jedan koš, pohitala prema drugom košu i uzvratila asistencijom godinu dana starijoj Kurilčuk koja je zabila tricu.

Radovali su se košu praktički svi na terenu i oni na tribinama koji navijaju za Rusiju, no suci su vrlo brzo primjetili da je Kurilčuk zabila na svoj koš. Nakon kraćeg vijećanja koš je poništen.

Rusija je na kraju ipak pobijedila 77-58, ostvarila sve tri pobjede te kao prva u skupini prošla u sominu finala gdje igra protiv Malija.

Linker
20. travanj 2024 16:34