Screenshot: YouTube
'NJEGOVO PONAŠANJE JE KATASTROFA'

VIDEO: POTPUNI RASPAD SISTEMA U REPREZENTACIJI BIH Legenda hrvatske košarke izbacila kapetana i prvu zvijezdu iz momčadi!

CIRKUS U TUZLI Uz to što su joj porazom od Rusije šanse za plasman na Eurobasket 2017. svedene na teoriju, reprezentacija BiH se u Mejdanu propisno osramotila
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 12. rujan 2016. 14:41

Kad kapetan i izbornik reprezentacije dan nakon domaćeg poraza i tri prije odlučujućeg gostovanja za plasman na Eurobasket, sazivaju odvojene konferencije za novinare, onda to znači - raspad sustava. A po viđenom u subotu navečer baš to se dogodilo reprezentaciji BiH u kvalifikacijskoj kampanji za europsku smotru sljedeće godine.

Naime, spomenuti je kapetan je Mirza Teletović, uvjerljivo najbolji BH-košarkaš od osamostaljenja zemlje, koji je na puno načina obilježio utakmicu protiv Rusije. Ne toliko sa 23 poena koliko sa 13 (!) ispaljenih trica (pogodio pet), ali i okršajima s - djecom. A to su za Teletovića (31) suigrači Adin Vrabac (22), kojeg je psovao u prvom poluvremenu, i pogotovo igrač Cedevite Džanan Musa (17), kojeg je u posljednjoj minuti uhvatio za vrat (!) i odgurnuo...

Napustio svlačionicu

Izbornik je, pak, Damir Mulaomerović, ujedno i trener Cibone, a on je u nedjelju Mirzu Teletovića izbacio iz reprezentacije. Kako je objasnio, i zbog obračuna s Musom, ali to nije bilo sve...

- Imam potrebu kao izbornik stati u obranu Saveza, struke i cijele reprezentacije - počeo je Mula svoje obraćanje javnosti.

- Mirza je nakon utakmice samoinicijativno napustio svlačionicu i rekao da neće ići u Švedsku i da odlazi. Održao je i konferenciju za novinare, a ja mu nisam dopustio da je održi. Mislim da se kapetan nema pravo tako ponašati, a način na koji se ponio u završnici utakmice je katastrofalan. Taj potez, kao i ovaj dan kasnije, uz situaciju s Musom, nema nikakvog opravdanja.

Nakon što je naglasio da oni predstavljaju državu i da je Teletovićevo ponašanje neshvatljivo, izbornik je otkrio i slučaj iz bliže prošlosti...

- Kako ćemo držati red, rad i disciplinu kad se kapetan toga ne pridržava. Zvao me prije početka priprema i pitao može li kasniti. Njegovo je ponašanje neshvatljivo. Mirza neće putovati s nama u Švedsku.

Maknuo ga od sebe

Damir Mulaomerović je na kraju dana povukao jedini razumljiv potez, iako je Mirza Teletović objasnio situaciju s Musom, a navečer i na društvenim mrežama objavio video “pomirbenog razgovora” s najmlađim suigračem.

- Objasnit ću što se dogodilo s profesionalne strane. Kako sam imao i ja 17 godina, znam da se neke stvari moraju naučiti, a ujedno sam svjestan “vruće glave”. Prišao sam Džananu i rekao: “sve je OK, majstore, glavu gore”, a u tom trenutku mi najmlađi igrač reprezentacije prilazi, psuje i vrijeđa me. Ali ja i to razumijem. Samo sam ga maknuo od sebe. Želio sam nastaviti igrati, ali je bilo nemoguće nastaviti. Žao mi je što sam tako reagirao, no, isto tako nikad nisam bježao od odgovornosti.

S obzirom na to da je tuzlanska publika nakon incidenta krenula sa skandiranjem “Musa, Musa”, Mirza Teletović podsjetio je navijače:

- Za reprezentaciju igram 13 godina. Nikad nisam napravio incident i nisam nikoga provocirao, uvijek sam BiH predstavljao u najboljem svjetlu.

Zaboravio je dodati “do subote”, ali to se ionako nije očekivalo. Rekao je još kako će “igrati za BiH dok budem mogao stajati”, ali to je u nedjelju navečer presjekao Damir Mulaomerović...

-----------------------------------------------------------------------

Teletović prozvao Mulu

Teletović je u svom obračunu sa Savezom indirektno prozvao Mulaomerovića jer je govorio i o nekim stvarima koje su pod nadležnošću izbornika...

- Zašto mali Sikiraš nije u A reprezentaciji? Zašto dopuštamo igračima da igraju za Sloveniju i za druge reprezentacije? Zašto u reprezentaciji nema Nemanje Mitrovića kada nam nedostaje šut izvana? Zašto nema Renfroea? Wrighta? Zašto nema Đedovića? Ovo je BiH reprezentacija, a ne reprezentacija Enesa Trnovčevića (Nurkićev menadžer), koji je odveo mnoge naše igrače u druge zemlje, a odgovornost za to snose ljudi iz Saveza.

Linker
19. travanj 2024 12:38