Cedevita vs Fenerbahce
 Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
DOGUS BASKETBALL TOURNAMENT

CEDEVITA IZGUBILA I OD FENERBAHCEA U nastavku su se Zagrepčani pogubili i nije bilo spasa, danas za 5. mjesto protiv Budućnosti

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 25. rujan 2016. 13:28

Košarkaši Cedevite izgubili su i drugu utakmicu na Dogusevom turniru na Višnjiku i danas će od 16 sati igrati za peto mjesto protiv Budućnosti. Domaćin Zadar od 18.30 borit će se za treće mjesto protiv Lokomotiva, dok je finale rezervirano za euroligaše Fenerbahçe i Darüssafaku (21 sat).

Cedevita je 15-ak minuta prvog poluvremena protiv Fenerbahçea igrala bolje nego dan ranije protiv Lokomotiva, ali u nastavku se ponovno pogubila te je europski doprvak pobijedio 88-77 (41-43). Pogubna je bila treća četvrtina (21-10). Najbolji igrač Cedevite bio je Mirza Begić koji je većinu dobroga napravio u prvom poluvremenu. U drugom u kojem su treneri eksperimentirali i spuštali petorke dobio je samo tri minute. Ukupno, 18 koševa (šut 7/7) i šest skokova. Pokazao je eksplozivnost u obrani i kvalitetu u napadačkom skoku kada bi nakon promašaja suigrala lagano prstima poslao loptu kroz obruč. Dvoznamenkasti su bili Marko Arapović i Scotty Hopson s po 12 koševa.

Moćni Fenerbahçe koji će biti jedan od glavnih kandidata za europskog prvaka predvodili su pojačanje iz Avellina James Nunnally i Melih Mahmutoglu s po 18 koševa. Ekpe Udoh ubacio je 16.

Cibona je u Zagrebu imala dvostruki program. Prvo je momčad koja bi trebala biti nositelj u A-1 ligi pobijedila također hrvatskog prvoligaša i “sugrađanina” Hermes Analiticu 92-72 da bi kasnije “prva momčad” Cibone svladala Olimpiju 109-108 u produžetku. Željko Šakić postigao je 32 koša, Ante Žižić 23, Elijah Johnson 22. Svestrani kapetan Marin Rozić ubacio je 13 uz sedam skokova, šest asistencija i četiri ukradene lopte.

Linker
25. travanj 2024 14:45