Screenshot: Youtube
NOVI IGRAČ POD TORNJEM

CIBONA SE POJAČALA BIVŠIM IGRAČEM CRVENE ZVEZDE Trener Vukova priznao: 'Moram biti iskren, nije nam bio među prvim opcijama'

Piše: HinaObjavljeno: 18. listopad 2017. 14:47

Košarkaški klub Cibona sklopio je ugovor s još jednim Amerikancem 30-godišnjim bekom Jahmarom Clintonom Lamontom Youngom, objavljeno je u srijedu na klupskim stranicama.

Young je već igrao na ovim prostorima, 2010. godine je potpisao za Crvenu Zvezdu, a jedan kratak period igrao je i za Široki. On je igrač kojeg trener Slobodan Subotić jako dobro poznaje iz libanonske lige gdje mu je bio trener u Al Riyadu.

"Surađivali smo prije dvije godine u Beirutu. Dobro ga poznam i on mene. Moram biti iskren, nije nam bio među prvim opcijama. Sve druge opcije koje smo mi imali su zbog raznih razloga ispali iz igre što zbog ozljeda, što zbog financija. Odlučili smo se za jednog igrača kojeg osobno dobro poznajem. Može igrati na poziciji jedan i dva. Odličan je u obrani. Bilinovac ga dobro poznaje jer su zajedno igrali u Širokom tako da će sigurno biti pravo pojačanje", izjavio je prvi strateg Vukova.

Iza njega je bogata klupska karijera, osim navedenih klubova nastupio je još i za Spirou Charleroi, Ventspils, Orleans Loiret Basket, Nizhny Novgorod, Paris – Levallois i Hapoel Haifa. Posljednji klub u kojem je igrao bio je Huracanes del Atlantico iz Dominikanske Republike.

Jahmar Young priključit će se momčadi već danas, a prvi nastup mogao bi biti u sljedećem kolu ABA lige kada Cibone gostuje u Skopju.

Linker
19. travanj 2024 22:13