Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX
ČETVRTFINALE DOIGRAVANJA

CIBONIN TRENER PUN OPTIMIZMA UOČI UTAKMICE ODLUKE 'Ne sumnjam da ćemo biti pravi vukovi, lavovi, izaći na teren i žrtvovati se za krajnji cilj'

Piše: HinaObjavljeno: 03. svibanj 2017. 17:17

U najzanimljivijem četvrtfinalnom srazu doigravanja za košarkaškog prvaka Hrvatske Cibona i Zadar će u četvrtak (20 sati) u Zagrebu odlučivati o mjestu u polufinalu, u kojem će pobjednik dvoboja u KC Dražen Petrović igrati protiv Šibenika.

Cibona je uvjerljivo bila bolja u prvom dvoboju odigranom na domaćem terenu (95-81), a Zadar je uzvratio u KD Krešimir Ćosić (68-56) te izborio majstoricu.

Cibonin trener Damir Mulaomerović uvjeren je da će treća utakmica biti drugačija od prethodne dvije, ali ne sumnja u bolje izdanje svoje momčadi nego što je bilo ono u Zadru.

"Najbitnije je kako ćemo izaći, mentalno i fizički, da pred svojom publikom dođemo do te vrlo važne pobjede. Nema pretjeranih tajni. Odlučit će veća želja, veća doza agresivnosti i energetska potrošenost, koja je na našoj strani puno veća. Šakić i Žorić su bili u dosta velikoj minutaži, i Reynolds, koji je odigrao puno slabiju utakmicu u Zadru, nego onu prvu", rekao je Cibonin strateg te dodao:

"Ne sumnjam da ćemo biti pravi vukovi, lavovi, izaći na teren i odraditi maksimalno, svatko koliko može u tom trenutku, žrtvovati se za krajnji cilj - plasman u polufinale."

Zadrani će pokušati ponoviti izdanje iz druge utakmice u kojoj su uspjeli zaustaviti prvog Ciboninog razigravača Scotta Reynoldsa, kojeg je odlično čuvao Ivan Ramljak. Bude li ponovno Reynolds imao problema, spreman će biti uskočiti 22-godišnji Paolo Marinelli koji je iskustva s odlučujućim utakmicama imao u dresu ljubljanske Olimpije i bio polovično uspješan.

"Neće biti lako, oni će sigurno biti jako motivirani. Trebamo poraviti loše stvari koje smo radili u Zadru. Zašto nismo bili dobri kao u prvoj utakmici, ne znam. Zadar je svakako bio agresivniji. No, i ovako smo bili blizu. Trebamo samo izvući greške koje smo radili u Zadru", zaključio je Marinelli.

Tradicija je na strani Cibone koja u odlučujućim dvobojima protiv Zadra, kad je bila domaćin, ima uglavnom pozitivna iskustva. Jedini poraz doživjela je Cibonina generacija predvođena Draženom Petrovićem, u odlučujućoj utakmici finala doigravanja prvenstva Jugoslavije 1986. godine.

Linker
19. travanj 2024 17:11