Aco Petrović
 Foto: Jaki Franja / CROPIX
UVJERLJIVA HRVATSKA

ACO OTVORIO DUŠU 'Znam kako protiv Rusije i Turske! Srećom ne idemo na Latviju jer ne bih znao kako, a da smo imali Tomasa u Riju osvojili bi medalju'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. rujan 2017. 17:44

Hrvatska je fazu po skupinama završila u pobjedničkom tonu svladavši Češku 107:69. Izabranici Ace Petrovića završili su kao drugi u skupini C i čekaju večerašnji rasplet skupine D gdje ćemo ići na trećeplasiranu reprezentaciju.

"Napravii smo sve što smo trebali u Cluju. Pobijedili smo sve što smo trebali pobijediti. Vidjet ćemo hoćemo li ponovno dobiti priliku protiv Španjolaca. Za početak ćemo pričekati i vidjeti tko nam je protivnik u osmini finala. Turska i Rusija imaju dva dijametralno suprotna sistema. Rusi su organizirani, a Turci su s četiri mala i praktički bi igrali protiv streetball ekipe", pojasnio je hrvatski izbornik Aco Petrović pa nastavio:

"Najvažnije je da idemo u solidnom zdravstvenom izdanju u Istanbul. Malo sam se bojao ulaska Bogdanovića i Šarića u nekakvim pasivnim minutama, ali reagirali su odlično. Mi nismo htjeli preveliku pauzu jer da i danas nisu igrali bilo bi previše pauze do nedjelje što također nije dobro. Za Hrvatsku je ovo bila zapravo neuobičajena utakmica jer nije bilo nikakvog podcjenjivanja. Dobili smo s 38 razlike", rekao je Petrović pa se kratko osvrnuo na Marka Tomasa, jedinog kojeg je odmarao danas:

"Tomasa smo zamrznuli zbog zdravstvenog stanja, a i zato jer se priprema za Ruse. Svi znamo što će mu tamo biti zadatak. Marko je fantastičan i da smo ga imali prošle godine u Riju, mogli smo do medalje."

Nije Aco želio otkriti koga bi želio u osmini, ali je naglasio koga nikako nije htio.

"Ja imam želju, ali je ne želim reći. Reći ću vam samo da od prvog dana priprema nikako nisam želio da se susretnemo protiv Latvije. Za sve imam ideju kako igrati. Za Srbiju, Rusiju, Tursku, ali za Porzingisa i ova 4 nemam ideju što raditi na toj utakmici."

Ivan Buva bio je u početnoj petorci.

"Utakmica je bila rezultatski nebitna i izbornik je dao priliku igračima koji manje igraju. Mislim da smo ju i iskoristili. Bilo je bitno da ne uđemo opušteno i posložili smo se od prve minute kako treba te držali taj razmak koji je na kraju otišao i jako visoko. Ovo je prvo veliko natjecanje za mene, navikavam se i skupljam veliko iskustvo i poticaj za daljnju karijeru", rekao je Buva na koga se ndovezao još jedan današnji starter, Filip Krušlin:

"Nije lako igrati ovakve utakmice, ali maksimalno profesionalno smo ušli i zasluženo pobijedili. Osobno sam se maksimalno spremio jer sam znao da ću igrati u velikoj minutaži. Mislim da su svi tako pristupili. Svi smo dali maksimum, a to dokazuje i rezultat. Znamo što nam slijedi i ovo je bio jako dobar trening za osminu finala. Osobno nemam posebnu želju Turska ili Rusija, ali jedno je sigurno nama je cilj pobjeda i ulazak u zonu za medalje. Mislim da je ekipa spremna za to i da imamo znanja i iskustva za takav pothvat."

Linker
23. travanj 2024 01:36