Dario Šarić
 Profimedia, Alamy
JEDAN OD NAJBOLJIH NA EUROBASKETU

DARIO ŠARIĆ GLADAN USPJEHA S REPREZENTACIJOM 'Ma, odmah bi NBA nagradu mijenjao za medalju s Hrvatskom! Toliko ju želimo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. rujan 2017. 23:45

Dario Šarić je nakon sjajne 'rookie' sezone u NBA-u očekivano odličan i u hrvatskom dresu na Europskom prvenstvu. Njegova asistencija bez gledanja Bojanu Bogdanoviću protiv Španjolske ušla je među najbolje akcije dosadašnjeg dijela turnira, a sve skupa bio je povod i za intervju za službenu stranicu Eurobasketa gdje se ističe kako je nagrada 'NBA rookie of the year' Dariju izmakla za 'dlaku'.

"Ma, čak i da sam osvojio tu nagradu, odmah bi ju mijenjao za medalju s Hrvatskom. Hrvatska već predugo čeka medalju i sanjamo kako ju osvajamo. Praktički cijela zemlja jako želi tu medalju. Svi mi želimo napokon ostvariti pravi rezultat. Medalja ovdje dala bi nam potrebno iskustvo da znamo to ponavljati i sljedeći put. Olakšalo bi nam stvari za budućnost", rekao je Šarić pa nastavio:

"Zasad nam na Euru ide dobro. Drugo mjesto u ovoj skupini je realan rezultat jer je jako teško pobijediti Španjolsku. Imali smo priliku za pobjedu protiv njih, ali to je košarka. Par izgubljenih lopti i ode pobjeda. Međutim, jedini smo koji su se dosad 'potukli' sa Španjolcima što je dobro za znati ako se sretnemo još jednom na ovom turniru."

Šarić je istaknuo kako pred Hrvatsku tek dolazi najvažnija utakmica.

"Najvažniju utakmicu tek trebamo odigrati 10. rujna. To je možda i najvažnija utakmica cijele generacije starijih igrača i nas mlađih kao što smo Bender i ja. Osmina finala je za nas krucijalna. Toliko puta smo bili blizu i želimo sadam u taj četvrtfinale."

Linker
05. svibanj 2024 01:53