REUTERS
ISPISANA JE POVIJEST

KOMENTAR MIRKA NOVOSELA Bravo, Slovenija! Ovakve dominacije jednog igrača nije bilo još od Kreše Ćosića, a Đorđević me iznenadio...

Piše: Mirko NovoselObjavljeno: 18. rujan 2017. 16:40

Veliki finale, sjajna utakmica, dvije odlične reprezentacije. Slovenci su nastavili ono što su pokazali protiv Latvije i Španjolske. Dragić je apsolutni MVP prvenstva pokazao je veliku kvalitetu vrijednu ugovora u NBA. Lider, strijelac, sjajan u obrani, od Kreše Ćosića takve dominacije nije bilo…

Ključni igrač finala je bio Klemen Prepelič, u prvom poluvremenu je zabijao važne trice, u drugom kada su bili bez Dragića i ozlijeđenog Dončića, sam je preuzeo glavnu rolu i vodio Sloveniju do pobjede.

Ali tu treba spomenuti ostale koji su bili unutra, odlične Nikolića, Blažića, Randolpha koji je ovoj momčadi dao neviđeni plus pod košem. Posebna priča je svakako Vidmar koji je tijekom cijelog prvenstva odigrao sjajno, koji je s tri blokade u finišu na neki način zaključio utakmicu.

Naravno da izbornik Kokoškov zaslužuje sve čestitke za napravljeni posao. Ono čemu je težio tijekom cijelog natjecanja da mu cijela momčad bude važna, da svaki ima svoju rolu pokazalo se u finalu kao najveći dobitak.

Iznenadio je s postavom s tri beka, bez Randolpha, ali je Murić, mora se reći, odlično odigrao sam početak utakmice.

Kod Srbije me iznenadilo što je Đorđević odustao od igre s centrima, od Marjanovića i Kuzmića i ušao u igru koja je s Mačvanom na petici bila više povoljna Slovencima.

Treba reći da je Slovenija potpuno zasluženo osvojila zlato. Srbiji je nedostajalo puno igrača, vidjelo se to najviše u finalu, a na kraju nisu znali iskoristili svoje adute i to ih je koštalo poraza.

E sad, mi jesmo dobili Sloveniju u pripremama, ali već tada se vidjelo za onog koji je htio kako se to razbija. Već tada u Opatiji su se pokazale naše slabosti, Dragić i Dončić su lako prolazili jedan na jedan i tako smo otišli i na Euro…

Slovenija je pripreme pretvorila u dominaciju. Odigrali su prvenstvo bez poraza i to zaslužuje čestitke. Posebna je priča finala o karakterima obje momčadi. Srbija je uspjela stići veliki minus, a Slovenija je u tim trenucima pokazala strašnu mentalnu snagu da bez Dragića i Dončića odigra finiš. To mogu samo vrhunske momčadi.

Želim dodati da mi je drago vidjeti da dva najsjajnija odličja dolaze tu oko nas. To je neki znak, dobar znak i to nam svakako treba biti motiv.

Linker
26. travanj 2024 18:35